Elvis vs Nixon


Dintre toate fotografiile pe care le conține Arhiva Națională din SUA, cea mai cerută este aceea cu Elvis Presley și Richard Nixon. Povestea din spatele acestei imagini e aceea a surprinzătoarei întâlniri dintre Regele rock’n roll și președintele american, într-un moment când ambii erau în culmea faimei și puterii politice.

De la ce-a plecat întâlnirea ? În decembrie 1970, Elvis a decis că America are nevoie de el. Și s-a întâlnit cu Nixon, din dorința de fi de folos Americii din postura de posesor al unei insigne de Agent Federal.

Restul e istorie, întâlnirea a avut farmecul ei, dincolo de metehnele lui Elvis (posesia și uzul de arme, scheme de karate, etc.) și de chițibușurile lui Nixon.

În ianuarie 2022, polițiștii și polițiștii de penitenciare, posesori de legitimație, s-au gândit că România are nevoie de ei, salarizați corespunzător. 15 lideri de federație, iară nu 15 sosii ale lui Elvis, deghizate în lideri de sindicat, se-ntâlniră cu Cîțu.

Întâlnirea de ieri însă, dintre Cîțul și liderii organizațiilor sindicale din poliție și penitenciare, nu a avut niciun farmec, dimpotrivă.

Nu-i acuzăm de somn adânc, în ceea ce privește valoarea se referință sectorială a salariului de funcție (VRS) pentru polițiști / polițiștii de penitenciare. Chestiunea a fost tranșată de domnul proaspăt recompensat cu mărirea salariului de către ministrul justiției.

Domnul Dorneanu a dat decizia CCR nr 217 / 2021. Și gata, s-a rezolvat cu problema VRS. În detrimentul polițiștilor, din păcate. Se pare că la fel s-a și rezolvat și întâlnirea de ieri, unde prin UȘA DESCHISĂ a dialogului  s-a arătat un deget indicator 👉 către ministrul finanțelor. Mangla cum laudae.

Cică la ministrul finanțelor e cheia. Noi zicem că ar trebui căutată în altă parte. Atâta timp cât sistemul este subfinanțat, iar personalul este prost plătit și echipat, fonduri găsindu-se doar pentru magistrați, nu vedem motivul pentru care trebuie să mai ieșim la muncă cu deținuții, în condițiile în care personalul este prejudiciat prin neacordarea concediilor de odihnă, având restanțe din anii anteriori.

Nu vedem nici imperios necesară suplimentarea bugetului prin amenzi, de către polițiști.

Apelăm însă la marii lideri de federație pentru a strânge cele 100 000 de semnături necesare promovării unei inițiative legislative cetățenești, pentru salarizarea corespunzătoare a polițiștilor. Mai apelăm și la foștii mari lideri din poliție, ajunși deputați, să promoveze astfel de inițiative legislative proprii.

Altcumva, gargara ieftină cu vuvuzele și fumigene e de formă, ca să nu zicem degeaba. Redefiniți și reinventați lupta sindicală, domnilor lideri de federație! Altcumva, vă decredibilizați și nu veți obține drepturile membrilor.

2 gânduri despre „Elvis vs Nixon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.