
Legendă urbană, sau nu, aflăm din presă că undeva în Constanța, la o oră târzie din noapte, un excavator enigmatic săpa în disperare, fiind reclamat de către localnici prin 112.
Cum s-a creat acest mit? Cică scăpat din greșeală într-o groapă pe vremea comunismului, excavatorul galben a fost astupat de urgență spre a nu i văzut pe timpul unei vizite oficiale de la București; adevărată fantomă a comunismului, fie și de culoare galbenă, revine însă acum, în nopțile cu lună plină, și se pune pe săpat.
Ne punem toată speranța în fantomaticul utilaj, doar el poate găsi orele HIV/TBC neplătite din martie 2020 – până în prezent și doar el poate pune în plată hotărârile judecătorești privind drepturi salariale restante.
Mai jos, solicitările noastre
… și răspunsul primit la una dintre ele, din care rezultă că se află încă în chinurile facerii punerea în plată a sporurilor HIV/TBC restante din anul 2020.
La solicitarea plății drepturilor salariale restante conform hotărârilor judecătorești, încă nu am primit răspuns, deși s-a depășit termenul legal. Apelăm așadar la bunăvoința fantomaticului utilaj comunist, poate găsește el soluția legală.
P. S. : Se zvonește că, inițial, s-ar fi stabilit în aceste comisii de acordare a sporului TBC/HIV, că se vor acorda pentru sectorul SDRP (să zicem pentru un supraveghetor) – 30 min. pentru tura de zi și 15 min. pentru tura de noapte. Deși nu e prevăzut în niciun act normativ, s-au cerut note de la agenți prun care aceștia să precizeze durata pentru care solicită sporul HIV/TBC. Tot la capitolul zvonistică știm că practica acordării sporului HIV/TBC nu este unitară la nivel de unități penitenciare , acordându-se discreționar. Sau nu e zvonistică?