Europas Idioten


Idioții Europei

Publicația din Germania Hamburger Morgenpost, îi critică dur pe români, bulgari și ucraineni pentru că refuză vaccinarea într-un material care poartă titlul de „Idioții Europei”, citându-l pe Angel Kuntschew, inspector bulgar pe sănătate. Articolul scrie despre criza de personal medical cu care se confruntă Ucraina, despre influența Bisericii ortodoxe în România și despre campaniile antivaccinare din Bulgaria.

„Arhiepiscopul constănțean Teodosie Petrescu, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează își semnează condamnarea la moarte, predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă este extrem de influentă în țară,” mai scrie ziarul german.

Inechitate

Este nedrept să figurăm în clasamentul Idioților Europei doar pentru declamațiile bolnave ale unui cap bisericesc. Un loc de cinste ar merita în acest neoficial top și conducerea de la Poarta Albă, cea care semnează, printre altele, propunerile absolut idioate de sancționare ale comisiei de disciplină. Ca să nu mai vorbim de persoana care, cel puțin teoretic, ar trebui să reprezinte la nivel juridic, unitatea, nu doar punctul de vedere al conducerii penitenciarului VIP-urilor.

Arătăm mai jos, cu titlu de exemplificare, trei cazuri în care sancțiunile au fost desființate în instanță.

Atribuții pe perioada concediului de odihnă

Decizia directorului nr. 94/05.03.2021 prin care a fost diminuat salariul cu 10% unei salariate a fost desființată de către instanța de fond. Ideea este că nu a fost respectat dreptul la apărare, fapt reținut de către instanță. Un șir de nereguli (abuzuri) ale comisiei de disciplină au fost aprobate de către conducerea unității, prin emiterea deciziei de sancționare.

Unii spun că directorul nu ar avea cale de interpretare, fiind obligat să emită decizia. În realitate, legea îl obligă pe director să fie garantul legalității în instituția pe care o conduce. La polul opus, avem de-a face cu incompetența crasă.

Sesizare nereguli vs tupeu de șef de tură

În loc să verifice cele sesizate de către subordonat șefului de tură în legătură cu protejatul acestuia din urmă, tot acel șef de tură și-a sesizat subordonatul pentru lucruri minore. Pus în funcțiune, mecanismul de represiune a funcționat ca uns, iar directorul unității a emis decizia nr. 122/29.03.2021.

Decizia a fost desființată de către instanța de fond.

Fes verde vs cod roșu de prostie

Același șef de tură dă dovadă de ranchiună. Protejatul lui, care dormea pe tură de noapte la centrala termică, avea calitatea deosebită de protejat al șefului de tură. În concluzie, poți dormi în timpul serviciului fără probleme, chiar dacă ești reclamat pentru asta, cu condiția să fi în grațiile șefului de tură. Cel care te reclamă că nu-ți faci serviciul, va fi sesizat la comisia de disciplină, pe motiv de port fes verde.

Din nou, mecanismul represiv a funcționat ca uns, directorul dând naștere deciziei nr. 152/14.04.2021, desființată la rândul ei, de către instanța de fond.

În loc de concluzii

La penitenciarul unde anumite personaje speculează corupția și prostia factorilor de conducere și-și fac buletin de Constanța pentru a beneficia de o trecere cât mai lină și cât mai lipsită de turbulențe  prin regimul de executare al pedepsei, există un mecanism creat special pentru reprimarea oricăror pași făcuți în afara șablonului prestabilit.

Se consumă așadar resurse umane și financiare pentru a pune la punct pe cei care mișcă-n front. Energia care ar trebui consumată pentru o cauză mai bună, este risipită prostește, în scop eminamente represiv.

Cauza mai bună? Da, susținem că plata sporului HIV/TBC ar trebui să primeze, totodată și plata drepturilor salariale restante conform sentințelor judecătorești 251/2020 și 789/2020 .

4 gânduri despre „Europas Idioten

  1. Doar o parere. Daca cumva, directorul in functie nu va mai ramane, nici salariile nu o sa le mai luati, o sa cada cladirile pe voi. Dar na, cum stiti. Dupa cum vedeti, nu este foarte atractiva unitatea.

    Apreciază

  2. anpul este p@rtaș la ceea ce se întâmplă la poarta alb@ , altfel nu știu cum poți să ți angajezi toate rubedeniile și nimeni să nu sesizeze. se vor face sesizări noului ministru al justuției , poate chiar prim.ministrului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.