Hotel de lux


Hotel de lux – condiții de muncă

Nu discutăm despre faptul că, de multe ori, condițiile de detenție se află cumva pe contrasens cu ceea ce se găsește prin spitalele sau alte locații unde personaje eterogene stau împreună și primesc trei mese pe zi.

După cum nici imaginile de mai jos nu sunt dintr-o cameră de deținere, din mai știu ce penitenciar din România. Imaginile sunt din ceea ce a fost odată un hotel aparținând penitenciarului din județul Constanța, reabilitat, cică. Sunt din încăperi unde își desfășoară activitatea personalul unității.

Mucegai, găuri în pereți majorate odată cu trecerea timpului, de către rozătoare (care au săpat, cu perseverență, pe lângă orificiile de trecere a țevilor, practicate acum doi ani, pentru introducerea țevilor caloriferelor).

Materialele de curățenie sunt cumpărate tot de către personal, din chete. Capricioasa vreme din acest an (temperaturi scăzute), precum și luminata minte managerială, a făcut ca pe timpul week-end-ului să nu fie distribuit agent termic, în aceste încăperi cu aspect de gulag sovietic.

Comisia de disciplină

Audiază azi, dar face proces-verbal de audiere peste 1-3 zile de la audiere, unde face un fel de „rezumat”. Adică denaturează, în disprețul legii (C. pr. civ.) declarația de așa natură pentru a pica bine o propunere de sancționare.

Ori, poate face același lucru sărind pur și simplu peste procedura de citare.

De ce? Pentru că la conducere e o logică sclipitoare, un pic mai rapidă decât a doua sosire a lui Iisus, care semnează fără probleme orice maculatură provenită de la comisia de disciplină.

Spor HIV/TBC

Parcă au fost vreo 5-6 ședințe CSSM în 2020; inutile, pentru că nu s-a întocmit nici măcar un proces-verbal.

2021 a debutat în forță, cu două ședințe CSSM, din care una recentă, la care pentru – 9 dintre lucrătorii de la secția exterioară Valu, parte în procesul pe rol la Tribunalul Constanța – dosar  7399/118/2020 – sorții au fost potrivnici, pentru că, nu-i așa, șefutzul de acolo așteaptă, dacă nu cumva și condiționează acordarea sporului HIV/TBC, de rezultatul procesului.

Șefutzul a mai fost protagonistul unor poze reușite de pe pagina sa de Facebook, unde se afla într-o cabină telefonică în Londra, în pandemie. Îl înțelegem deci de ce nu ia spor (de frumusețe sau de cabină, după caz). Nu înțelegem însă ce-are cu subordonații.

Revenim cu detalii…

5 gânduri despre „Hotel de lux

 1. nu știu cum se văd pușcăriile de la anp , dar dacă toți de acolo sunt „specialiști” pripășiți ca doamna director ionitză , nu vorbim de bine și nici măcar de normalitate . ce caracter și judecată trebuie să ai , să cobori sfidător dintr-un tuareg , semnezi niște acte , să zici că ești director și pușcăria cade pe tine . sub nasul ei se uneltesc fel de fel de mizerii , angajații să aibă câte 3 luni concedii de recuperat și să fie și recompensată pt merite deosebite.
  Sistem de kkt cu conducători de kkt !

  Apreciază

 2. Nici măcar un rezumat nu face comisia de disciplină , introduce și scoate fraze în/din procesul verbal , interpretează și denaturează adevărul folosindu-se martori mincinoși , marionetele lor șantajabile și obediente.

  Infracțiuni contra înfăptuirii justiției – Mărturia mincinoasă
  Art. 273.
  (1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmații mincinoase ori nu spune tot ce știe în legătură cu faptele sau împrejurările esențiale cu privire la care este întrebat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă .

  Apreciază

 3. „Comisia de disciplină” , o adunătură de infami , niște marionete fără libertatea rațiunii , agățate de către păpușari frustrați și corupți.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.