Diverse . . . tot despre Poarta Albă


Dialog social

Ieri, 25.01.2021, conducerea penitenciarului a fost informată despre o serie de nereguli și abuzuri, fiind înaintată o listă de revendicări. De față au fost și membrii Bex ai sindicatului, care și-au susținut punctul de vedere, în speranța că vor fi rezolvate doleanțele. Nu ne putem pronunța deocamdată, întrucât dorim să vedem rezultatele.

Interviul de la ora 6

Tot la Poarta Albă. Ești în postul de pază, la tura de noapte. Pe la 6 dimineața, după mai bine de șase luni de serviciu, fără rezerve și alte abuzuri, ghici cine vine în foișor, lângă tine? E șeful de tură, care îți aduce în dar fișa de evaluare și obiectivele individuale, la pachet.

Cică „ia și tu și scrie ce nu-ți convine” îi spune subordonatului, și nu numai lui, pentru că așa a procedat cu toate posturile de pază.

Nederanjat de nimeni, nici șeful de tură și nici măcar de protejatul lui, proaspăt pensionabil, (care trimisese mesaje de amenințare dispecerului obraznic, care i-a pretins să dea prin stație situația operativă) nu cred că au habar de ceea ce presupune etapa interviului.

Probabil că e vreo nouă procedură, luată ca lumina de la Jerusalem, via ANP. Nu suntem siguri, dar cel puțin despre un interviu luat în timpul serviciului, în postul de pază, n-am mai auzit până acum. Se găsește până la urmă să se (auto)sesizeze cineva?

Șofer cu normă întreagă?

Avem puțini conducători auto, iar la concurs sunt scoase trei posturi. E totuși dificil, domnule director general, să conduci efectiv 9-12 ore fără întrerupere, indiferent câte abilități în domeniul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice ai avea.

Exemplificări: Azi plec la orele 2000 de la Târgșor, conduc toată noaptea și la întoarcere trebuie să mai fac o cursă de Spitalul Județean Constanța.

A doua zi îmi cade iar cu drum la Timișoara, după ce în prealabil mai participasem la niște transferuri la Deva, București și Ploiești, recentele drumuri cauzate de defectarea centralei termice, acolo unde dormea bine-mersi omul șefului de tură, acela cu interviul în foișor.

Încă nu ne pică roțile, dar picăm fizic într-un final. Nu suntem roboți și nici vremea, nici șoselele patriei nu prea ne ajută. Vreți să ne aveți pe conștiință, d-le director general? Nu e vorba și de o posibilă problemă de management aici?

Împuternicire

La Poarta Albă a fost propusă recent o împuternicire – director adjunct SEAP. Ne-am opus acestei împuterniciri, fiind (în ceea ce credem noi, în afara cadrului legal. Ce să vezi? Sunt unele persoane care nu pot respira fără împuternicire  (a se vedea sectorul economic) deși sunt semne clare, constatate de către Curtea de Conturi, că unele din personajele de acolo n-ar face față nici măcar la o gogoșărie.

Update:

Nereguli în sectorul financiar-contabil

Pentru lămuri și opinia publică de ce, atunci când cerem un fluturaș de salariu, ni se spune că „nu trebuie să aruncăm cu noroi”, vă punem la dispoziție un raport public de audit intern (de văzut pg. 9-11 și 16-19), precum și raportul Curții de Conturi a României (de văzut pg. 21, 22, 24, 33-35).

Noului director îi dorim lectură plăcută, probabil că așa își va face o imagine despre acest sector. Cu toate că nu trebuie neapărat să fii absolvent de ASE, e imposibil să nu realizezi că sectorul cu pricina se află într-un mare . . . impas, să zicem, ca să folosim un eufemism.

Ca să fie și mai clar, Curtea de Conturi, pentru a finaliza raportul de audit, a cerut lămuriri actualului director economic (fost director adjunct economic atunci), contabilului șef, șefului serviciului logistic și casierului prin care trebuiau să înainteze note de relații (în ordinea numerelor de pe tricou) pe 5 puncte (și ceva subpuncte, pe alocuri), 5 puncte (și ceva subpuncte, pe alocuri), 3 puncte (și ceva subpuncte, pe alocuri), respectiv 1 punct.

Solicitarea Curții de Conturi, denumită în continuare Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, are cam 38 de pagini. Noul director o poate cere spre lectură, garantăm că nu mușcă și nu latră. Trebuie doar să citești, cu virgulă cu tot, cum ne place nouă, pe corectitudine, nu pe golăneală ieftină și prosteală.

Vom încheia așadar, în același ton vesel, tot cu niște leguminoase:

4 gânduri despre „Diverse . . . tot despre Poarta Albă

 1. Care ați investit în „băi jane” iubire, iepurași, vin sec și demisec , șervețele umede și ce kkt mai are fiecare prin bătătură , vă anunț cu regret că ați pierdut , s-au prăbușit acțiunile pe bursă 🤣😂😂😜

  Apreciază

 2. Dorința de răzbunare și răutatea lui tătaru îi întunecă judecata și așa precară , este un individ ranchiunos , habarnist în ale legilor și se victimizează ușor. Omul fățarnic este cea mai hidoasă fiară.

  Apreciază

  1. Din Pateric:

   „𝘝𝘢 𝘷𝘦𝘯𝘪 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘢 𝘤𝘢 𝘰𝘢𝘮𝘦𝘯𝘪𝘪 𝘴𝘢̆ 𝘪̂𝘯𝘯𝘦𝘣𝘶𝘯𝘦𝘢𝘴𝘤𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘤𝘢̂𝘯𝘥 𝘷𝘰𝘳 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘢 𝘱𝘦 𝘤𝘪𝘯𝘦𝘷𝘢 𝘤𝘢̆ 𝘯𝘶 𝘪̂𝘯𝘯𝘦𝘣𝘶𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘦 𝘴𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘴𝘤𝘶𝘭𝘢 𝘢𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢 𝘭𝘶𝘪, 𝘻𝘪𝘤𝘢̂𝘯𝘥 𝘤𝘢̆ 𝘦𝘭 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘯𝘦𝘣𝘶𝘯, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘯𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘢𝘴𝘦𝘮𝘦𝘯𝘦𝘢 𝘭𝘰𝘳”.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.