In(estetica) în patria penitențelor de coșmar


Prostia goală, în haine de gală

Vom începe cu un citat: „Răul, în lume e prilejuit aproape întotdeauna de neștiință, iar bunăvoința, dacă vine din întuneric poate să producă la fel de multă nenorocire ca reaua-voință. Oamenii sunt mai degrabă buni decât răi, dar nu asta e problema. Ei sunt mai mult sau mai puțin ignoranți și asta este ceea ce se cheamă viciu sau virtute, cel mai îngrozitor viciu fiind ignoranța care crede că știe tot. Și, în consecință, își dă singură autorizație să ucidă. Sufletul criminalului e orb și nu există bunătate adevărată sau iubire adevărată fără gradul cel mai înalt de claritate în a vedea lucrurile”.

Ei au vrut să fie bine, să restaureze niște opere de artă, dar le-au imprimat însă viziunea lor, și a ieșit un dezastru. Iată că, nu o dată, bunăvoința, dacă vine din întuneric poate să producă la fel de multă nenorocire ca reaua-voință. Dă-i prostului ocazia să se manifeste, și nu te va dezamăgi niciodată. Mărturie stau cele două „restaurări” de mai jos. Monkey Christ – în loc de Ecce Homo și o față diformă, hidoasă ca prostia însăși – în loc de ceea ce fusese odată mândria orașului Palencia.

Bătăi în spațiu, dureri în suflet

Prima misiune spațială Shengzou 5 – un fel de Soiuz mai mare – l-a avut la bord pe Yang Liwei, primul chinez care, cu ochișorii lui oblici, văzu, de la 343 km,  un ditamai abuzul la Gherla. Pe urmă a auzit bătăi ritmice în capsula spațială. Era Komisia Kominternisto-securistă de la Gherla. Îi transmitea să nu spuie nimic, și să rămână secretul lor.

Nu tu drept la apărare, nu tu probe, nu tu bun simț, nik. Trebuie că și-au propus s-o întreacă pe surata lor mai mică, țărăncuță și urâtă ca foamea, de la Poarta Albă.

Mai jos, redăm ceea ce a decis instanța spre rușinea lor. Bietul Yang Liwei n-avură săracul nicio vină că înregistră video de pe Shengzou ciuperca atomică de la Gherla, via instanță, fără să le ceară acordul ineptei Komisii.

Visul unei nopți de toamnă, ori balul pulanelor de catifea

Întorcându-ne la oile noastre, mame ori cornute, ne rămâne doar să mai trecem în revistă câteva dintre vechile și actualele probleme păstorite mai nou de Bebe:

 • Întârzieri la deconturi – lipsă procedură operațională a decontării medicamentelor și serviciilor medicale;
 • O comisie de disciplină abuzivă – opt dosare pe rolul instanțelor așteaptă cuminți ca să se-ndrepte ceea ce făcură surata locală în materie de cercetare disciplinară;
 • Plata sporului TBC/HIV – întârzie de prin februarie. Alt dosar.
 • Atmosferă tensionată la locul de muncă – expresia „trai pe vătrai” nefiind aplicabilă indezirabililor – adică ălora care pun întrebări, cer lămuriri, cer drepturi, refuză dispoziții ilegale. Din păcate, alte dosare;
 • 30 septembrie 2020 – întâlnire de lucru la ANP între staff-ul de la Poarta Albă, conducerea ANP și SINPEN Constanța. Nu s-a consemnat tot în minuta întâlnirii, sărindu-se cu eleganță peste perlele semianalfabete aruncate de conducerea de la Poarta Albă;
 • Declarațiile de avere ale unui număr de 450 de angajați de la Poarta Albă, au avut datele cu caracter personal făcute publice. Nu toate – doar adresa de domiciliu, CNP, venit. Și nu în prezent – doar în perioada iulie – 11.11.2020. Și Bebe doarme pe el, așteptând să-i pice-n gură un alt 50%.

 Ça va bien? vs  Dead – ce? ®

Păi, n-avem altă soluție. După epuizarea dialogului, ne facem și noi auzită vocea și apelăm la celelalte mijloace de luptă sindicală. Dacă domnul director general încă nu s-a lămurit încă cu ce aplomb managerial made în PPA® , are de-a face, la fel, n-avem nicio vină. Și nici n-o să o dăm pe  Yang Liwei.

4 gânduri despre „In(estetica) în patria penitențelor de coșmar

 1. Bay B****ă daha iyi bir yönetmen olurdu, onunla çok iyi anlaştım, yoksa tartışabiliriz. Bu utanç verici işi yaparsanız, yüzünüze bir tokat atarsınız.

  Apreciază

 2. Frumos articol.
  Incompetenți , făcuți pe euro ofițeri(vezi ăla de-și vindea f***-ul …) și poftim rezultate , cade pușcăria pe noi.
  Puținele condiții de muncă care s-au făcut a trebuit să le bage cineva sula in cwr ca să-i stimuleze. In rest japcă… dacă ține. Și apropo ANP ul să o lase mai moale cu t****** înscăunați sefi de tură la PA , o***ni și f*****zi, prea multă ciocolată. Fățărnicia și combinațiile le au în sânge , lipsa de onoare și cinste degradează imaginea instituției.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.