Poliția gândirii


cartof

Au fost cazuri și în rândul polițiștilor care și-au exprimat părerile pe Facebook, sacrilegiu care le-a adus câte o sancțiune disciplinară. Nu putea rămâne mai prejos nici comisia de disciplină de la Poarta Albă, care a sancționat un angajat pentru un mesaj pus pe grupul de WhatsApp al sindicatului din care face parte.

Diferența constă că în social media, unele profiluri sunt publice, altele nu. Acel grup de WhatsApp era pentru membrii sindicatului, destinat exclusiv membrilor de sindicat.

Cu toate că au fost invocate în apărare art. 131 al. (2) din Legea 62/2011 privind dialogul social, art. 46 alin. (2) din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități, art. 30 din Constituția României, comisia de disciplină nu a motivat de ce a respins aceste apărări și nici nu reiese în nici un fel controlul legalității emiterii deciziei de sancționare.

Ca să ne mai destindem puțin, până ce instanța de judecată își va spune cuvântul, redăm mai jos o secvență care-l are ca protagonist pe R. Jewell, film făcut după un caz real. Se întâmplă și la case mai mari, unde la mansardă sunt ceva probleme.

Update:

Conform unor studii, coloniile de furnici sunt descrise uneori ca super-organism deoarece furnicile par a opera ca o entitate unificată, lucrând împreună pentru a susține colonia.

Tot pe principiul ăsta se pare că lucrează și membrii comisiei de disciplină, gândind la unison, chiar dacă unii apar pe perioada audierilor, și alții semnează, în unanimitate, referatul final cu propunere de sancționare.

Gândesc cu capul lor, se presupune, și acționează în beneficiul pușcăriei de pe strada … Coloniilor. Numai că, spre deosebire de furnici, gândesc prost.

Unde-i găsiți, domnule director? Ies de sub pietre după ploaie, iar dvs. îi întrebați dacă vor să fie membrii în comisia de disciplină? Reprezintă modele de integritate? Merită sporul la salariu pentru activitatea depusă la comisie?

Nu vi se pare că se consumă resurse și se pierde timp în mod deliberat pentru hărțuirea membrilor de sindicat?

 

2 gânduri despre „Poliția gândirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.