#Statz#Acasă


Nu știm cât de bine reușește ANP să gestioneze, în contextul actual al pandemiei SARS-CoV-2, protecția personalului și a deținuților, însă a reușit să ne surprindă neplăcut la capitolul mesaj public. Să le luăm pe rând.

florin

În ceea ce privește protecția personalului, vă putem spune că la Poarta Albă s-au distribuit acum o săptămână mănuși din plastic și măști străvezii și a fost o perioadă în care se făceau percheziții aproape zilnic, cu eficiență zero și cu expunerea în mod gratuit a personalului la o posibilă contaminare/răspândire a SARS-CoV-2, fără nici un fel de respectare a regulilor de igienă (echipament de protecție sau dezinfectanți).

Cu toate că la unitatea vecină – Penitenciarul Spital Poarta Albă – există în carantină deținuți suspecți SARS-CoV-2, aduși prin Interpol, încă nu am primit oficial un răspuns la solicitarea noastră ca personalul celor două unități să nu mai efectueze transportul împreună. În consecință, cerem ANP să ia măsuri.

Mesajul public lansat pe pagina oficială a ANP, este cel puțin dubios și nepotrivit. Considerăm că este  jignitor față de cetățeanul de rând, a cărui singură vină este aceea de a fi nevoit să suporte incompetența și bâlbele autorităților.

Cerem ANP să ne comunice infracțiunile pentru care actorii care apar în clip au fost condamnați și, dacă nu este prea mult, să ne spună dacă mesajele acestora au în spate un model de moralitate și de conduită.

Cât despre percepția publică a mesajului ANP, vă lăsăm să trageți concluziile, din comentariile apărute în presă pe acest subiect:

Așa cum rezistăm și noi aici, așa puteți să rezistați și voi …”

Stați în casă! Așa, veți evita să ajungeți alături de noi.” Ori poate e mai rău?

Stimate domnule director general, vă cerem să retrageți „clipul motivațional” de pe pagina oficială a ANP. Iar dacă mințile luminate care au produs acel filmuleț, nu reușesc să conștientizeze cât este de fals și de nepotrivit, să #SteaAcasă, ori să-și #DeaDemisia.

8 gânduri despre „#Statz#Acasă

    1. Cine a finanțat această obrăznicie??? Și mai ales, cine a avut această idee jignitoare, ofensatoare și iresponsabilă la adresa cetățenilor onești, cinstiți și cu bun simț?? De la acești deținuți accept doar căință și rugăciuni. Nu se poate așa ceva! E bătaie de joc, pe față, din partea unor „certați cu legea”.

      Apreciază

    1. Cu noi nu făcea un clip. Numai minți luminate ca cea care ne-a facut noul program in 4 zile sa stai 48 de ore pe foișor fără să fii schimbat 10 min. Ii doare in ….. de sănătatea noastră fizică și psihică.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.