Teorii și scenarite. „Aștept ordonanțele dumneavoastră”


quarantine

După război, se-arată multe. Apar diverse teorii ale conspirației (laboratoare născătoare de viruși), scenarite (interese oculte care urmăresc îmbogățirea de pe urma pandemiei). Din păcate nu ne ajută cu nimic acum, după cum și statul este depășit la momentul de față ca să facă față situației de criză.

Acum se descoperă că nu mai sunt stocuri de materiale sanitare și de protecție, care lipsesc de pe vremea ultimei epidemii EBOLA, adică de ani buni. Tot acum se descoperă că sistemul medical e în colaps și nu se poate asigura un circuit sanitar pentru prevenirea răspândirii virusului ucigaș printre personalul medical și nu numai.

Tot acum se vede și lipsa de civism, de educație și inconștiența a unor cetățeni care cred că lor nu li se poate întâmpla nimic. Se vede și incompetența instituțiilor publice responsabile cu gestionarea situației, prin lipsa materialelor de igienă (unor membri ai grupei de intervenție nu li s-au distribuit măști, pe motiv că au . . .  cagule, iar primul set de mănuși au fost din acelea de plastic, pe motiv că „p-astea le-am primit”).

Statul încearcă totuși să limiteze dezastrul prin măsuri de genul ordonanțelor militare. „Aștept ordonanțele dumneavoastră” – o replică celebră din Cel mai iubit dintre pământeni , replică ce i-a adus personajului ceva ani de pușcărie. A rămas în izolare până la moartea lui Iosif Visarionovici Stalin, și când a ajuns acasă, a găsit o cu totul altă lume.

Valori răsturnate, poliția gândirii, incompetența la butoane. Parc-a fost ieri. În vremuri tulburi, e posibil orice.

Mai jos, ultima ordonanță, și un model de declarație care poate fi completată în câmpurile respective, de pe calculator sau de pe telefonul mobil (cu Office suite pro). Să respectăm, așadar,  regulile și să ne informăm din surse oficiale.

Să ne spălăm bine pe mâini și să nu avem mintea ocupată cu scenarite și teorii de tot felul. Pentru spălat pe creier, există A3. De evitat deplasările inutile, iar cele justificate, pe bază de declarație și cu actul de identitate.

 

 

 

 

3 gânduri despre „Teorii și scenarite. „Aștept ordonanțele dumneavoastră”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.