Cum fentăm SARS-CoV-2 ?


telemunca

În căutare de soluții în lupta cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus responsabil pentru Covid-19), ANP ne ajută cu măsuri bune: suspendarea transferurilor deținuților între penitenciare și telemunca, alternând cu concedii, recuperări ori învoiri plătite.

Am fi vrut totuși să se găsească și soluții pentru deșteptarea din somnul cel de moarte al conducerii de la Poarta Albă, poate se hotărăsc în cele din urmă să distribuie dezinfectanți pentru angajați. Un recent sondaj de opinie ne arată că angajatorul nu a distribuit decât măști și mănuși, iar clorul și spirtul din păcate nu prea ajută în situația de față.

Ajută în schimb mutarea celor  ~ 200 t de gunoi din curtea pușcăriei, mai bine mai târziu decât niciodată.

Un exemplu de rea-voință, ca să nu-i spunem altfel, ar fi efectuarea de percheziții la ieșirea din serviciu, fără asigurarea materialelor adecvate de igienă. Eficiență maximă: două oale, trei sârme, un reșou improvizat. Plus expunerea gratuită a personalului și a deținuților la o posibilă contaminare.

Un alt exemplu de rea-voință ar fi preocupările înalte ale unui șef de tură, care, în afară de a da testări psihologice supraveghetorilor la tura de noapte, mai nou controlează rezervele la camera de repaus, ca să vadă dacă se doarme.

La tura de zi, e mai ocupat: sesizează pe supraveghetorul care nu fusese sancționat pentru 2 kile de cartofi, găsiți într-un tomberon. Cine știe, poate-i iese acum, doar n-o rămâne cu onoarea nereperată.

Deocamdată încheiem aici micul nostru slalom printre contagiune și alte mizerii.

 

3 gânduri despre „Cum fentăm SARS-CoV-2 ?

  1. O mare bataie de joc si cu manusile de protectie primite astazi, manusi facute din pungi de plastic care le folosesc vanzatorii in magazinele alimentare. Mi-e si frica să mai cer mască respiratorie sa nu cumva sa imi dea un bidon de plastic de 5 l să-l pun pe cap…ce sa mai vorbim de sapun, dezinfectanti, etc

    Apreciază

  2. Umbla vorba prin targ precum ca tzaranul ala de la sectia Valu a facut cerere de Co in care a scris ca se deplaseaza la Oradea, insa a ajuns in . . Anglia. Acum cic-ar fi izolat la domiciliu. Rushinica.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.