Demersuri sindicale


Sâmbătă, 07.03.2020 Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța a convocat Adunarea generală a membrilor de sindicat, pentru a dezbate problemele întâlnite la serviciu, cele constatate cu ocazia dialogului social dintre sindicat și angajator, și, nu în ultimul rând, calea de urmat pentru rezolvare.

adunare generală

Alături de noi au fost președintele FSANP, d-l Sorin Dumitrașcu și președintele filialei Constanța – Cartel Alfa, d-l Caraignat Ion. A fost prezentat procesul-verbal încheiat cu ocazia întâlnirii de dialog social dintre sindicat ți angajator, precum și soluțiile, termenele și angajarea responsabilității în rezolvarea revendicărilor sindicaliștilor, prezentate în ședința Consiliului de conducere care a avut loc la sediul Penitenciarului Poarta Albă, la 06.03.2020.

Aceleași revendicări ale membrilor Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța au fost aduse și la cunoștința Administrației Naționale a Penitenciarelor, prin sesizarea înregistrată cu nr. 28178/05.03.2020, la finele ședinței de lucru pe care ANP a avut-o cu organizațiile sindicale reprezentative.

Acesta a fost din punctul nostru de vedere, un moment 0, adică punctul de plecare de la care considerăm că putem spune că ne-am făcut auzite doleanțele și nu mai acceptăm promisiuni neonorate. Așa după cum a spus și reprezentantul filialei Constanța – Cartel Alfa, d-l Caraignat Ion, nu este prima data când conducerea de la Poarta Albă ne spune cât de greu se derulează o procedură de achiziție. Am constatat-o și noi; se pare că, în optica directorilor care s-au perindat, nu a fost decât o tactică de tergiversare, spre a-și duce la bun sfârșit mandatul.

Dacă sindicaliștii au fost de bună credință și au creditat de-a lungul anilor conducerea unității, ne facem mea culpa. În scurt timp toți cei prezenți au constata că personalul se află într-o situație critică și sunt întrunite premisele declanșării unui conflict de muncă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.