Portocale stricate – meniu special de Crăciun


la Plataresti

Nu e cazul să vă impacientați, pentru că nu discutăm despre meniul de Crăciun al deținuților, popularizat pe rețelele de socializare. E vorba despre mizeria, corupția și lipsa de umanism a angajaților de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Plătăreşti, judeţul Călăraşi, unde bolnavii sunt hrăniţi cu pâine înmuiată în apă, margarină şi mezeluri.

Centrul a fost amendat cu 7.600 de lei de inspectorii DSP, care au constatat nereguli privind condiţiile igienico-sanitare şi privind alimentaţia.

După ce ne mai revenisem puțin după inițiativa legislativă potrivit căreia, deținuții vor avea totuși, obligativitatea să mai și muncească, nu numai să beneficieze de efectele „recursului compensatoriu”, vedem cum în așa-zisul centru de recuperare există un singur duș și o toaletă turcească pentru 50 de persoane. Plus achiziții de la o firmă de catering din maramureșean și cartofi achiziționați cu 3,29 lei, deși puteau fi luați direct de la producător cu 1,20 lei.

Cu un tupeu fantastic, managerul „centrului de recuperare” îi spune jurnalistului la un moment dat că „nu e chiar așa un dezastru cum spuneți dumneavoastră”, iar mai apoi – „și mie îmi tremură sufletul” – probabil de grija bolnavilor de acolo, în niciun caz de frica de a nu rata vreun contract de achiziție cu dedicație, ca să-și mențină funcția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.