Lansare de carte la editura Humanitas


carte - Statul paralel

Spre dezamăgirea unora, nu este vorba despre maculatura intitulată pompos „lucrare științifică”, adică maculatura aia care i-a ajutat pe niște infractori să iasă mai repede din pușcărie. Nu oricum, ci cu semnăturile și girul unor angajați din penitenciare.

Nu oricare angajați, doar ăia cu diplome obținute pe la diverse dughene (Spiruliano-Herculeene) și făcuți ofițeri  la apelul bocancilor („concursuri”). Care pe undeva și rezonau cu spiritul academic al „băieților de asphalt” ajunși vremelnic în pușcărie.

Este vorba despre cartea lansată de Ramona Ursu la editura Humanitas – Statul paralel. Care începe cam așa:

E aproape un an de când România a intrat, din nou, în zodia Ciumei roșii. Aproape un an de când Partidul Social Democrat a preluat aproape toată puterea în stat, odată cu câștigarea, cu un scor zdrobitor de peste 45%, a alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. E aproape un an de când noua putere politică, for-mată din alianța a trei partide, PSD- ALDE- UDMR, a deschis un adevărat câmp de luptă împotriva propriei țări.

Miza: controlul asupra justiției, într-un moment în care liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cei care conduceau Camera Deputaților, respectiv Senatul, își jucau libertatea și averile în fața instanței de judecată, fiind acuzați de fapte de corupție. Suntem și în plină epocă #rezist.

Milioane de cetățeni s- au „înrolat“ în armata care apără democrația și statul de drept de asaltul celor care conduceau România, iar din ianuarie 2017 au format #rezistența din Stradă. Un fenomen social unic, care a impresionat Occidentul și care a însemnat proteste de amploare desfășurate, ani la rând, în țară și în diaspora.

Inventatorul sintagmei Statul paralel, se află acum tot în mediul academic și pregătește de zor lucrarea intitulată – Patul paralel.

Avem și prezentarea de la lansarea cărții:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.