Sf. Petru & Pavel . . . cu sec


a-glass-of-water-2205146_1920

Inițial s-a dezis de credința creștină (Pavel) ori a fost prigonitor al creștinilor (Petru). Ulterior, amândoi au fost întemnițați  pentru că L-au mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel  au devenit patronii spirituali ai sistemului penitenciar din România.

Sf. Pavel, sau Sânpetru cum mai este denumit în tradiția populară, este luat de Dumnezeu în cer, unde îi încredințează porțile și cheile Raiului. Acolo, fiind mai mare peste cămările cerești, împarte hrană animalelor sălbatice, în special lupilor, și fierbe grindina pentru a o mărunți.

Azi, 29 iunie, sărbătorim împreună Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare. Numai că unora din angajați, adică aceia care fac de serviciu în posturile de pază, le-a căzut cu sec, cam de vreo două săptămâni. Dozatoarele de apă din posturi nu au mai fost blagoslovite cu rezerve de apă, probabil din motive de „nu e oameni”, ori „nu sunt bani”.

Tot uitându-ne la jumătatea goală a paharului, nu ne rămâne decât să jubilăm la jumătatea goală a capacității manageriale.  Sindicatul a semnalat această neregulă, invocând prevederile art.9, alin. (1) – (2) din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – sistemul administrației penitenciare, precum și cele ale OU nr. 99 din 29 iunie 2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

S-a solicitat luarea de măsuri urgente în vederea asigurării unor condiții minimale de muncă, situația actuală fiind inacceptabilă și lipsită de umanism.

4 gânduri despre „Sf. Petru & Pavel . . . cu sec

  1. Mahării de la poarta albă au schimbat supraveghetorii secțiilor pentru a-și proteja interesele și finanțatorii , de parcă dacă eu sunt pe a6 sau pe a5 nu vad si nu aud ce face unu ca …………………………………… ăia de prin pc2, ce șpăgi se iau la comisia de muncă, ce tramvaie se fac pe la postul 6 si 8, de parcă nu vor mai droguri telefoane si altele dacă am fost schimbați noi . Încercați să vă ascundeti magariile lezandu ne demnitatea. Nu e legal si nici moral ceea ce faceti voi cu demnitatea noastră, să protejați unu doi care vă finanțează concediile prin bulgaria austria elveția cu bani din infracțiuni și vă băieți joc de noi. Cand a fost arestat stamate a-ți stabilit imediat vechile rețele ………………………………………….. etc plus ca a-ți corupt si alți tineri angajati. Sper să termin cu demnitate această carieră pe care ați terfelito în ultimul hal. Si apropo mai adăugați niste chenare declarațiilor de avere ca unele săgeți de-ale voastre nu mai au loc sa și treacă locuințele si banii din conturi.

    Apreciază

  2. Nu dezinformați domnule președinte, apă se aduce și rece încă, am văzut cu ochii mei când ppl planificat la muncă în pc2, a găsit 5 peturi în tomberon le-a umplut cu apă și a plecat cu ele la băieți. Vă rog să cereți în consiliu, planificarea unui ppl care să aducă apa rece și lui banuta, apostol, stoica…si care mai sunt pe acolo sau macar cuburi de gheață să le facă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.