Efectele unei politici penale greșite


decesul dreptății

Demolarea justiției și a statului de drept de către un personaj chilug, cretin, și cu studii pe la Bălți, nu a avut ca efect decât recrudescența tupeului în rândul infractorilor.

Asistăm la o serie de fenomene de violență extremă asupra oamenilor legii, fie ei polițiști sau lucrători de penitenciare. Recent, în Timiș, un borfaș a împușcat doi polițiști în misiune, dintre care unul mortal.

Carmen Dan spune că nu se simte responsabilă pentru acest eveniment și că și-ar da demisia doar dacă asta l-ar readuce la viață pe agentul ucis. Tupeu de vampă. A avut grijă să doteze jandarmeria, pe care s-o transforme în brațul armat al ciumei roșii.

În sistemul penitenciar, ultrajele se țin lanț. Tot recent, un agent de la Penitenciarul Deva, șef de schimb,  a fost atacat și înjunghiat de trei ori în zona intercostala pe partea stângă  cu o foarfecă de către un deținut, agentul fiind transportat de urgență la spital.

Șeful de schimb își sprijinea colegii în mutarea unui deținut la o altă cameră. Acum, la epuizarea incidentului, e de prisos să mai menționăm ce ar fi trebuit făcut mai bine, atunci când întervine elementul surpriză.

La Poarta Albă însă, atunci când se refuză dispoziții ilegale, agenții sunt trimiși în fața comisiei de disciplină, proaspăt resuscitată pupincuristic de actualul director. Acolo, două matracuce care n-au treabă nici cu legea, nici cu serviciul în operativ (pază și supraveghere), dau lecții de tehnică legislativă și de avocatură.

Să fie înțeles pentru toată lumea: „ajutatul” colegilor de pe interior cu orice altceva nu are treabă cu interiorul, e pe lângă lege și pe riscul cui acceptă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.