It`s hell


Se pare că e un program educațional, implementat în patria democrației, USA. L-am putea denumi un fel de Școala altfel, dar e clar că nu se aseamănă cu percepția de la noi.

Curățenie desăvârșită, sisteme de siguranță bine puse la punct. Și ceva educație se face, în sensul că pătrunde, un pic mai brutal, acolo unde societatea, cei 7 ani de-acasă sau școala n-au putut răzbate.

Tinerii delincvenți sunt puși în temă că se află într-o pușcărie, iar nu la hotel. Au prins destul de repede că acolo sunt reguli și că e bine să-și țină mânuțele acasă și să nu depășească linia. Răspunsul către angajați diferă și el de stereotipul de la noi – Mai lasă-mă, bre-n p..a mea … – și e unul de genul Yes, Sir. Și-atât.

Pe urmă mai apar și niște adulți tatuați care le explică, la rândul lor, că degeaba îi vor spune lui mom sau grandma, ar fi bine să țină WC-urile curate, privirea-n pardoseală și să evite locurile înghesuite și alunecoase.

Pe scurt, în USA, indiferent dacă te cheamă Johnny Cash ori Radu Mazăre, la pușcărie e nașpa. It`s hell – confirmă un puști, care seamănă cu Muscalu când era mic. Pare să fie totul concentrat în scena de final a clipului, rupt parcă din Moartea căprioarei: Mănânc și plâng/Mănânc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.