Roza Vânturilor (gândurilor)


borna

Roza vânturilor este reprezentarea grafică a frecvenței vântului pe cele opt direcții cardinale și intercardinale, într-un anumit punct sau într-o anumită zonă de pe un teritoriuWikipedia. Are legătură cu punctele cardinale și cu realitatea din teren, afară de faptul în care suflă tare alizeul prin creierii unui tânăr împuternicit la pază, la Puerta Blanca.

Deși femeile ar fi, potrivit unor studii, campioane la vânturi, tânărul nostru vrea cu tot dinadinsul să ne demonstreze că nu e chiar așa, chiar din documentele (3___4/14.02.2019) care stabilesc atribuțiile agenților care fac misiuni de pază, prin posturile denumite foișoare.

Îndatoriri generale

Aflăm așadar că genții, iau în primire oarece dotări și au obligația de a descoperii oarece. Că nu părăsesc postul până nu este schimbat de șeful de tură și nici nu vorbesc cu nimeni decât în prezența acestuia. Că uzul de armă s-ar face numai în situații extreme, după ce s-au folosit celelalte mijloace (ce-i drept, lipsește metoda bolovanul – aruncatul cu bolovani în câinii care latră la deținuții care vor să evadeze), mijloace gen folosirea forței sau lovitură cu patul armei.

Îndatoriri specifice

Acum e-acum. P3 cică e la intersecția S-V a LD, care de fapt e SD, mama lui de concept. Deși n-are voie să vorbească cu nimeni în afară de șeful de tură, se subordonează și șefului de schimb, comunicând cu acesta prin semne, probabil.

P5 ține legătura de vedere cu P5 și P8, adică cu el însuși și peste alde P6-P7 și se subordonează șefului de tură (e în stare de dușmănie cu șeful de tură, prin atribuții). P11, acela de la stradă, ține legătura cu P8 și P11, păzind pușcăria pe latura de … N, la S păzind Maica Tereza. P10 asigură paza pe S și V, cu E n-are nicio treabă.

P5 face paza…. unei secții … care de fapt s-ar putea să fie sectorul zoo. Pe lângă fractura de  logică și cea la adresa limbii materne, avem neplăcuta misiune de a invita la reflecție ANP când va analiza oportunitatea unei noi împuterniciri a șefului (tânăr, și care „cunoaște legea”) de la pușcăria prin care DJ228 desparte LD de SD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.