Milițian, invectiv


vasile

Să facem deci, un arc peste timp și să intrăm pe nevăzute într- o ședință de partid, unde șeful secției îl critică pe Vasile, un strungar destrăbălat și, printre altele, condamnat la locul de muncă.

Vasile, unsuros, cu basca-n mână, își pune țărână-n cap și zice, cu voce tremurândă:

  • promite să nu mai dea rasol, deci, nici un rebut de-acum încolo; ba, va depăși norma pe viitor; o face pentru că e familist, are patru copii acasă;
  • nu se va mai lega de domnișoara de la CTC (cu care șefu` avea o relație extraconjugală);
  • se jură, prin formula „să mor în pușcărie” că radio-ul lui de-acasă nu prinde Europa liberă neam; e om al muncii, n-are timp de de-astea.

militia

Revenind din teleportare, ajungem în epoca milițienismelor de tip Guadalcanal. Un milițică prin de zel își lăsară o dâră de bale pe o fițuică botezată „sesizare”. Îi reproșează subalternului că nu i-a făcut raport de incident unui deținut, deși la incidentul în desfășurare asistase chiar el, și avea calitatea de a face acea hârtie.

Consideră că deținutul i-ar fi violat imaginea. Deținutul o ține pe-a lui, că i-ar fi fost violată imaginea televizorului, prin oprirea bruscă a emisiei.

Deținutul C. N. D. își arăta nemulțumirea față de faptul că a fost întrerupt programul T.V. din dispoziția mea și că nu respect Hotărârea Guvernului și anume, ziua de 31.12.2018 este sărbătoare legală iar programul T.V. pentru această dată trebuia să fie non-stop și nu până la ora 2400,  așa cum Directorul Penitenciarului Constanța Poarta Albă aprobase pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Am încercat sa explic deținutului faptul că programul T.V. aprobat de Director se respectă întocmai. Deținutul mi-a adus la cunoștință că este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fapta pe care și eu o săvârșesc în acest moment și că și eu voi face pușcărie. Apreciez că aceste afirmații au avut ca scop (scârț!) prejudicierea imaginii mele”.

Mai spune c-ar fi fost iertător cu subalternul și că nu i-a sancționat alte derapaje din trecut (faptul că a refuzat să ia în supraveghere peste 400 de deținuți, că nu vrea să lucreze peste 180 de ore suplimentare, sau că își reclamă șefii la parchet). Uită să menționeze cine-i căra bagajele lui Borcea de la vizită și nici ce măsuri a luat când i-au fost găsite obiecte interzise (parfumuri).

Un gând despre „Milițian, invectiv

  1. D-l Bălosul a fost iertător și cu angajații care au introdus materile pirotehnice pe care le-au testat în seara de 30/31.12.2018 în interiorul locului de deținere.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.