„Nu știu d-astea”


idiocracy

Se întâmplă și la case mai mari, replica personajului tembel – „Nu știu d-astea”, pare însă a fi numitorul comun. Rămân însă urmările, ca și numerele de contorsionism cu limba română, efectuate de râsul curcilor, de primadona țării.

Tot în ofsaid, juridic de această dată, fu surprins și Gargamel. Han Moraal, președintele Asociației Internaționale a Procurorilor, a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare oficială în care își exprimă îngrijorarea față de impactul modificărilor din justiție asupra independenței procurorilor. E și numele deținătorului prețios cap cu chelie, cam sec pe dinăuntru, menționat în document.

Cum putea să facă conducerea de la Poarta Albă altfel, într-o așa notă de ape tulburate de cormoranii din politică? Cu toate că Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public are ca principiu fundamental al relațiilor dintre persoane și autoritățile publice  – accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, conducerea de la Poarta Albă NU știe d-astea.

Aflară de curând (conducerea), prin decizia Curții de Apel Constanța cu nr. 107 din 28.01.2019, că unul din principiile statului de drept este domnia legii, și că proțăpirea șezutului pe scaunul de conducător al unei instituții nu presupune încălcarea legii.

decizia

Din lagărul sau rulmenții logicii fracturate de către conducerea de la Poarta Albă, mai săriră ieri, ceva bile. N-am verificat dacă toate, dar stricăciunea trebuie reparată.

Așteptăm așadar, să primim:

  1. Sumele alocate/cheltuite, în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă ale personalului Penitenciarului Constanța Poarta-Albă, („alocate maxim 15% din bugetul anual al ANP, dar nu mai puțin de 30% din bugetul alocat la nivel de sistem penitenciar pentru cheltuieli de capital si reparații curente”), pe anul 2016 și 2017;
  2. Copii de pe contractele de achiziții publice, încheiate de către Penitenciarul Constanța Poarta-Albă, pe anul 2017;
  3. Copiile proceselor-verbale ale ședințelor Consiliului de conducere al penitenciarului la care au participat reprezentanții Sindicatului, ale întâlnirilor dintre reprezentanții Sindicatului cu conducerea unității, precum și ale ședințelor Consiliului pentru Securitate și Sănătate în muncă.

 

Un gând despre „„Nu știu d-astea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.