Bloody Mary


Intro

Personajul hilar din imagine pare desprins din poveștile cu prințul rămas captiv într-un trup de amfibian, pe care magia nu l-a ajutat prea mult și l-a transformat împotriva voinței sale într-o purtătoare de halat alb, cu stetoscop, spălată pe creier și fără deontologie profesională.

Prin definiție, Bloody Mary pare a fi un amestec, adică cel mai complex cocktail din lume fiind băutura preferată de mulți într-o dimineață de mahmureală sau într-o zi ploioasă de toamnă. Poate fi de folos la o adică, conform les connaiseurs, altcumva din prostie nu își poate reveni nimeni.

The subject of the story

Am fost rugați ca în spațiul sindicatului să se efectueze analizele medicale periodice, de către cei de la ROMAR MEDICAL, pe considerentul ca să meargă treaba mai repede. A mai fost oferită și o altă locație, dar aici nu avem a ne da cu părerea.

Nu cunoaștem detaliile contractului (nu ni s-a transmis), cert este că la finalul ședinței CSSM reprezentanții sindicatului împreună cu cei de la medicina muncii au vizitat locația repartizată sindicatului și au zis că este ok, deși, la o privire mai atentă, era impropriu unei activități de acest gen (orice cabinet are o chiuvetă amplasată în încăpere și minime dotări care țin de igienă).goodbye to paravan

Nu ni s-au transmis nici procesul-verbal al ședinței de CSSM, nici documentele-suport, nici planificarea pe zile a angajaților care urmau să facă analizele. În spațiu a fost pus un pat medical acoperit cu un cearșaf, delimitat de un paravan improvizat (cadru de lemn din stinghii recuperate de la alte lucrări, acoperit de niște cearșafuri).

First day

Începe acțiunea  ca să meargă treaba mai repede. Concomitent, la atelierul medico-sindical erau examinați medical între doi și patru angajați (oftalmologie, EKG, recoltare probe biologice, ORL), plus unul până la doi angajați în stand by. Lichidul din termometru nu reușește să treacă de 15 0C, oricâte cazne ar depune instalația de încălzire.

The next day and The third day

Idem, elementul de similitudine, destul de neplăcut, fiind acela că cearșaful de pe patul medical s-a mai tasat un pic, după prima sută de angajați care s-au așezat pe el, deși am insistat garbagesă fie schimbat, iar coșul de gunoi, plin cu vată cu sânge și confrații lor plasturi, nu știa, în prostia lui, povestea cu depozitarea/manipularea deșeurilor medicale.

The fourth day

Prințul metamorfozat în medic își face apariția. Nu știm cine e, n-are ecuson, nu se prezintă. Se pronunță totuși că spațiul nu se ridică la standardele unui cabinet medical, întreabă dacă sunt șanse să mai urce lichidul din termometru (n-am vrut să fim malițioși și să-l chemăm pe întâistătătorul Arhiepiscopiei Tomisului, să facă o minune mică și pentru noi).

Pe urmă vine cu pretenții de o subtilitate dezarmantă, precum că nu desfășoară nicio activitate în prezența liderului de sindicat, fapt care a dus la întreruperea acțiunii ca să meargă treaba mai repede. La sfârșitul zilei, cam 190-200 de angajați au supus același cearșaf, la rele tratamente.

END of story

Pentru ca toată lumea să fie pe deplin lămurită, decizia noastră, de a ajuta cumva la desfășurarea acestui gen de activități a avut bune intenții. Că s-a dovedit a fi un eșec, din punct de vedere al felului cum a avut loc această treabă, care urma să fie mai repede făcută, o punem pe seama altora, specialiști în profesie, cel puțin în teorie.

Avem totuși temerea că, analizele suplimentare, neprinse în contractul cu pricina, și expuse angajaților cu titlu de mercurial, pe niște flyer-e, și achitate numerar (cu sau fără chitanță), trebuiau să se desfășoare fără prea mulți privitori indiscreți.

Vă punem la dispoziție  mai jos și un sondaj de opinie, unde vă puteți expune părerile..

https://survs.com/embed/uz5wlzylng

2 gânduri despre „Bloody Mary

  1. Mie mi s.a parut o improvizatie, o chestie insailata in graba. Nu arata deloc a activitate medicala facuta cu profesionalism. Cind mi.a luat singe mi.a amortit mana si acum la trei zile inca ma mai doare locul. Mi.a spart vena la mana stanga si dupa aia mi.a luat de la stanga.
    Era galagie, asistentele puneau intrebari celorlalti colegi de la „ochi”, „urechi” EKG, plus ca ceilalti doi care asteptau vorbeau cam tare, probabil sa.si faca putin curaj. A fost de rahat.

    Apreciază

    1. Cu părere de rău, dar nu ne putem căca în bafta lor, nici la figurat, măcar. Poate-i trage Hypocrat de minecă, ori poate se apucă de leacuri băbești, că numai „medicina muncii” nu se poate numi ce fac ăștia.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.