Oficial/neoficial – studii de caz


off on

Vom supune atenției dumneavoastră patru situații, trei dintre ele luate din mass-media, în care comunicatele oficiale se bat cap în cap cu situația din teren.

Citim în Evenimentul zilei un comunicat al ANP conform căruia un număr de peste 2000 de telefoane mobile au fost descoperite în locurile de deținere. Cu toate că instalațiile de bruiaj al semnalului GSM au o bază legală de achiziționare, stadiul acestei implementări legislative a avut rolul unui avort spontan, mai precis a fost de fiecare dată expulzată pe motiv de licitație ratată. Numărul de telefoane descoperite reprezintă doar vârful icebergului, deoarece în spatele acestui fenomen stă o muncă suplimentară, pe care o fac oamenii din teren.

Telefonul + penitenciar = business. Citind comentariile de pe site-urile sindicale, s-a făcut remarcat faptul că același telefon mobil, cu aceeași serie de fabricație și IMEI, au fost „descoperite” de mai multe ori. Un business bănos pentru unii, care fac asta de ani de zile, cu acceptul tacit al celor care ar trebui să-i controleze, cel puțin în teorie.

Dintr-un alt articol, reiese că drama de la Colectiv, este o poveste despre cum infecțiile cu bacterii devin secret de stat și minciuna instituționalizată politică de stat.

Poziția oficialilor este că  decesele au survenit din cauza infecțiilor respiratorii. Din trei în trei sicrie – o pneumonie.  Nu s-a acceptat transferul victimelor incendiului la spitalele din Europa, pe motiv că aici existau toate condițiile. Când au fost transferați, pentru unii a fost prea târziu. Realitatea e că au murit cu zile în spitalele noastre, infectați cu bacterii luate din spital.

Cel de-al treilea caz îl reprezintă ridicarea din morți a Comisiilor de disciplină din penitenciare. Cu toate că punctul nostru de vedere a fost înaintat conducerii penitenciarului, se pare că această comisie funcționează. Sindicatul nostru nu a desemnat nici un membru, din simplul motiv că nu dorim să fim părtași la ilegalități, sau să legitimăm cumva, prin acceptarea situației de fapt, resuscitarea acestei comisii. Mai jos, punctul nostru de vedere.

ProTV ne povestește despre un deținut care plecară din penitenciar, de la punctul de lucru Belita. „Bărbatul era condamnat pentru furt calificat, infracțiune pentru care primise o pedeapsă de trei ani de închisoare. Imediat după ce a fost constatată dispariția lui a fost dată alarma”.

Iată, potera plecă năucă

Să mi-l prinză pre măciucă

N-ar fi nici primul nici ultimul. Prepoziția de, e greșită, iar numele predestinat.

2 gânduri despre „Oficial/neoficial – studii de caz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.