Recursul compensatoriu – etapa tâlhărie


rec comp

Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). „Din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puse în libertate 11.033 de persoane, 9.039 dintre acestea beneficiind de prevederile Legii 169/2017: 1.374 ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, 7.665 prin admiterea de către instanţele de judecată competente a liberării condiţionate”.

Trecând însă în revistă peste lipsa unui studiu de impact al L169/2017, peste implementarea acestei legi în grabă și cu erori grave, observăm că efectele sunt din ce în ce mai dezastruoase pentru cetățeanul de rând.
Societatea civilă a primit cadou de la Tudorel: o infuzie de infractori care sunt pregătiți s-o ia de la capăt cu fărădelegile, imediat ce li se oferă ocazia. Mai jos, unul din beneficiarii L169/2017, în acțiune, la 17/18.11.2018:

Bărbatul care a atacat-o cu brutalitate pe tânără, într-o scară de bloc din Alba Iulia este recidivist, fiind eliberat din Penitenciarul Aiud în urmă cu circa două luni. Ce reacție a avut MJ, via Tudorel? S-a mai făcut încă o dată de râs, în încercarea de revocare a procurorului general:

Procurorii din CSM au decis, luni, să avizeze negativ propunerea ministrului Justiției de revocarea din funcție a procurorului general al României. Decizia a fost luată cu 5-1 dintre voturi, Tudorel fiind singurul care, practic, și-a votat maculatura de 63 de pagini.

Ținem să atragem atenția domnului Tudorel, că, în centrul politicii penale ar trebui să se situeze apărarea drepturilor cetățenești ale tuturor plătitorilor de taxe și impozite, care de multe ori se întâmplă a fi și victimele infracțiunilor.

După cum se vede și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la locul faptei, „recursul compensatoriu” ne suflă în ceafă, și ne poate trimite urgent la podea printr-un KO, grație unei ticăloșii inimaginabile, promovate de dumneata, Tudorel Toader.

UPDATE:

Tatăl victimei  s-a dezlănţuit la adresa politicienilor care au promovat legea privind recursul compensatoriu, care a permis autorului agresiunii să scape de la închisoare cu 8 luni mai devreme.
Grigore Sava afirmă că cel puţin al fel de vinovaţi de cele întâmplate sunt şi cei din Guvern şi a Parlament care au decis că astfel de indivizi trebuie eliberaţi înainte de termen.
Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut noi. Individul, asta-i meseria lui. I-am văzut cazierul… Nenorociţi sunt cei care au dat legilea astea, de i-au scos afară. Nu fac politică, dar nu s epoate aşa ceva. În ce ţară trăim ca să eliberezi infractorii?
Aş fi curios să-l întrebaţi pe Tudorel, să-i arătaţi, dacă o simţit el ceva când a primit lovitura fiica mea şi a ajuns în starea asta.

Pe Tudorel sau pe Dragnea, cine o votat legea. Nu se poate aşa ceva, în ce ţară trăieşti ca să eliberezi infractorii ăştia. Ei sunt la fel de vinovaţi. Nenorocitul ăla e vinovat, dar pe ei îi consider mai nenorociţi

 

2 gânduri despre „Recursul compensatoriu – etapa tâlhărie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.