După-amiaza unui torționar


visinescu

Pentru Alexandru Vișinescu, primul torționar comunist din România condamnat (a supus deținuții politic la rele tratamente, bătăi și alte violente, i-a lipsit de hrană și medicamente), ceasul s-a oprit ieri, 5 noiembrie, la 1430.

Într-un comunicat, ANP a informat că luni, în jurul orei 1300, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru torționarul în vârstă de 93 de ani.

Concomitent s-a solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. Cu toate acestea, „În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 1430. Acesta se afla în evidența penitenciarului cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști”.

Un articol a fost postat și pe Replicaonline.ro, cu comentarii ilare la adresa unor așa-ziși torționari. ANP încă refuză să se dezică de practicile trecutului comunist, ba încă încurajează ilegalitățile, nepotismele, cumetria și impostura prin penitenciarele din România. Pentru asta există o mașină de spălat specială, pentru albit rude și protejați.

masina de spalat rude

Mai nou, teroarea poate fi livrată angajaților prin SMS de către penitenciar, ne mai fiind nevoie de internarea într-un lagăr de muncă forțată.

sms

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.