Shopping la pușcărie


shopping

Legea pentru executare pedepselor privative de libertate pune accent pe reintegrarea în societate a condamnaților. Observăm că domnul ministru se îngrijește intens de soarta infractorilor, adică să-i slobozească mai devreme cu titlu reparatoriu, mai nou să le dea și adăpost, haine și alte beneficii, după slobozenie.

Ce-ați spune însă dacă un condamnat se apucă de shopping la pușcărie, așa cum e el obișnuit, adică prin spargerea unui magazin tot din … pușcărie? Ași zice probabil că programul de selecție al condamnaților la muncă e praf, iar „reintegrarea” e praf în ochi.

Din punctul de vederea al lui dom` profesor cu doctoratul luat la Bălți, coleg cu alții cu doctorate luate peste graniță și cu alți plagiatori, ar fi perfect. Furtul intelectual e frățiorul mai mare al ăluia comun.

În 2013 s-a spart un magazin de la Pelendava, acum câteva zile, la Făcăi. Un mare dobitoc de șef, în loc să caște ochii prin dosare și să organizeze mai bine treaba, se arată intens preocupat să „ardă” un angajat incomod. Va avea același zel și cu șeful de tură, lider la Publisind?

Sau va da boala-n toți, pensionându-se precum cei de la ARAD?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.