De astăzi – acțiuni de protest în penitenciare


Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor – FSANP a declanșat, începând de azi, 10 august 2018, acțiunile de protest ale membrii sindicatelor afiliate.

Angajații se vor afla în grevă japoneză în semn de protest față de lipsa de interes a autorităților pentru soluționarea problemelor din penitenciare.

Angajaţii din penitenciare solicită: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

De asemenea, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor solicită demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care-l considera principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar.

În cazul în care factorii responsabili nu reacționează, calendarul acțiunilor de protest va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acțiuni în justiție și plângeri penale. Astfel:

  • 27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajați în uniformă.
  • 01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor acțiuni în instanta și plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.
  • 03 octombrie 2018 – Miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.
  • Începând cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor.

Un gând despre „De astăzi – acțiuni de protest în penitenciare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.