FSANP – acțiuni de protest


Mui tt

Federatia Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor  anunță calendarul acțiunilor de protest împotriva indolenței și incompetenței ministrului Justiției, Tudorel Toader, și a lipsei de implicare a Guvernului României în soluționarea problemelor personalului din penitenciare.

Pe lista de revendicări sunt incluse:

  1. condiții de lucru mai bune – ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru in penitenciare și un plan multianual de  investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.
  2. plata orelor suplimentare restante – în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 6 luni la Penitenciarul Vaslui că acestea vor fi plătite și nu s-a ținut de cuvânt.
  3. stoparea împuternicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general Marian Dobrică se afla de mai bine de 2 luni în aceasta situație.
  4. eliminarea discriminărilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizării și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începând cu octombrie 2018.
  5. aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise prin forțarea procedurii de avizare la Parlament.
  6. încetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor.
  7. plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută in Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile.

Poziția vicepreședintelui Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța:

 

 

2 gânduri despre „FSANP – acțiuni de protest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.