„Pumnii mei minte nu are” vs Passport production


 

 

După cum era de așteptat, nesimțirea guvernanților, arătată în adoptarea, fără o reală dezbatere publică, a modificărilor aduse C. Pr. Pen., și tupeul CCR demonstrat în deciziile prin care transformă țara într-o republică parlamentară – a scos iar lumea în stradă, atât în București, cât și în alte orașe din țară.

După abuzurile și crimele miliției, securității și ale armatei din decembrie `89 și ale minerilor de și de după `90, asistăm azi la abuzurile jandarmeriei. Huidume îmbrăcate în uniformă și plătite din bani publici, au recurs la ilegalități, ridicînd pur și simplu cetățeni de pe stradă și cărându-i în dube, pentru că manifestau pe stradă, non-violent.

Printre cei ridicați de către jandarmi era și Paul Arne Wagner, jurnalist german, care a supărat rău pe infractorul cu mustață. De ce? Fiindcă a  produs documentarul de mai jos:

Eram pe trecerea de pietoni, era verde, nu am înțeles ce s-a întâmplat, au fost arestați mai mulți protestatari. În câteva secunde am fost luați cu forța în dubă, am plecat în viteză cu ușa deschisă la mașină. M-au ținut cel puțin 2 ore la secția de poliție, Mi-au dat să semnez un proces verbal, nu am înțeles ce am făcut, am zis că e o minciună și am refuzat să semnez. Au spus apoi: dacă semnezi avertismentul cu minciuna, nu primești amenda, altfel primesți amenda de 500 de lei. Erau doi jandarmi, unul în civil. Nu am semnat, nu am primit niciun proces verbal„, a relatat jurnalistul de la Passport Productions, care este și corespondent al Süddeutsche Zeitung.

Un gând despre „„Pumnii mei minte nu are” vs Passport production

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.