Conferința Națională FSANP – mai 2018 / cu mingea la firul ierbii


 

În perioada 18-20 mai 2018 a avut loc la Predeal Conferința Națională a FSANP. Printre realizările principale, au fost menționate:

  1. Acordarea unei majorări de 10% începând cu 1 octombrie 2017 – a trebuit să ieșim în stradă însă în urma discuțiilor cu prim-ministrul problema a fost tranșată rapid.
  2. Suplimentarea cu 1.000 de funcții a statelor penitenciarelor – la acea vreme am negociat direct acest aspect cu prim-ministrul României și ulterior a fost pus în practică.
  3. Punerea în plata a sporului de studii pentru peste 700 de agenți – în cadrul Comisiei Mixte de dialog social am convenit cu angajatorul plata acestor drepturi pentru cei care ar fi trebuit să beneficieze.
  4. Păstrarea a peste 57 milioane lei în bugetul penitenciarelor – după ce inițial Ministerul Finanțelor a cerut această reducere de buget, am cerut și am obținut păstrarea acestor bani în urma unei intervenții la nivel de Guvern.
  5. Urgentarea procesului de achiziționare a bodycam-urilor – urmare a unor incidente critice care au rezultat în agresarea unor angajați am solicitat și obținut achiziționarea acestor bodycam-uri.
  6. Plata orelor suplimentare nerecuperate – în Parlamentul României am susținut și obținut pentru viitor plata orelor suplimentare nerecuperate.
  7. Deblocarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor vacante – în Parlamentul României am susținut și obținut deblocarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor vacante în limita fondurilor disponibile.
  8. Afilierea unui numar de 8 noi sindicate – dupa Conferinta Nationala din mai 2017 am sprijinit innfiintarea a 8 noi sindicate in penitenciare in care nu aveam reprezentare.
  9. Îmbunătățire relație cu mass-media și informare publică – cele 2 site-uri sunt impreună cele mai citite surse de informare, prezentarea problemelor sistemului penitenciar în toate mediile de informare, încurajare lideri locali.
  10. Gestionare crize de imagine – eg. am intervenit direct în gestionarea unor crize de imagine precum cea legată de presupusa agresiune asupra unor deținuți de la Penitenciarul Spital Rahova și am limitat efectele negative ale campaniei mediatice.

De remarcat că, la fel ca la fotbal, în locul titularului adică a șefului ANP, a intrat pe teren una din rezerve, care și-a inceput driblingul pe terenul discuțiilor, părând a se legitima cumva că a intrat în clubul sportiv plecând de la firul ierbii (de jos, adică).

Am zis bine dribling pentru că, printre alte aberații și confuzii aruncate pe lângă fair-play și sportivitate, cum ar fi: sârma ghimpată sau tip NATO crește îmbunătățirea condițiilor de muncă și inițiative legislative de acordare pe niveluri de 10-20-30% a sporului de izolare, fără consultare sindicală, bineînțeles, a mai fost și regina perlelor, potrivit căreia ANP, prin crearea primei structuri sindicale (aia de sus în jos, la ordin), și-a adus o contribuție majoră la mișcarea sindicală (sic!).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.