Pușcăria de weekend


pușcăria de weekend

Persoanele condamnate pentru corupție cu pedepse de maxim 5 ani de închisoare vor beneficia de detenție la domiciliu sau în weekend – amendamente PSD adoptate marți. Se revine și la reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru fiecare carte scrisă în penitenciar.

Amendamentele depuse de grupul PSD: – și votate marți de comisia juridică:

Art.1 (1) Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executarii pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenție cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

(2) Judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei va dispune aceste masuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsa de pana la 5 ani, care au efectuat fractia de 1/5 necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie.

(3) Măsurile alternative nu pot fi dispuse in cazul detinutilor care au savarsit abateri disciplinare.

Art.2.- Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate
sunt:
a) măsura de executare la domiciliu a pedepsei privative de libertate;
b) măsura de executare fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare;
c) – abrogat
d) măsura de executare a pedepsei privative de libertate în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

Art.3 – (1) Măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate, cu supraveghere din partea Comisiei de Probatiune cu brățară electronică.”

(2) Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 5 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenție.

(3) Măsura nu se aplică pentru condamnările privative de libertate aplicate pentru săvârșirea de către condamnat a unei infracțiuni cu violență sau profițând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei. *S-a eliminat din forma inițială continuarea: „infracțiuni de serviciu, pentru infracțiuni de corupție sau cele conexe infracțiunilor de corupție cât și persoanelor aflate în stare de recidivă.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Alături de premierea infractorilor și de Legile justiției, aceasta se pare că este ultima preocupare a guvernanților.

 

Un gând despre „Pușcăria de weekend

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.