Yellow submarine


submarinul galben

    SUBMARÍN, -Ă, submarini, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care se găsește sau se produce sub suprafața mării sau oceanului, ori pe fundul lor; referitor la regiunea de sub suprafața mării sau oceanului. 2. S. n. Navă de luptă sau de cercetare care poate naviga atât la suprafață cât și sub suprafața unei ape; submersibil (2). – Sub1- + marin (după fr. sous-marin).

Yellow submarine

    După definiție, pare a fi o sculă care există, dar care nu e la vedere. Se ocupă cu lupta sau cu cercetarea, din adâncuri. Partea cu cercetarea o vedem la Jacques-Yves Cousteau, aia cu lupta la U-boat, mergând pe generic.

    Mergând pe ideologia comunistă extinsă, avem azi, ca și în trecut, redefinirea ideilor  gen cine nu e cu noi e împotriva noastră, ori a modificărilor „în acord cu UE” ale Codului penal. Se poate extrapola și la mișcarea sindicală, aia controlată pe vremea partidului unic, sau aia de bunăvoie aservită, de astăzi, identificată de „răuvoitori” ca fiind sindicatele galbene.

    Adică un fel de submersibile de aceeași culoare cu isprăvile oamenilor de la țară, din fundul grădinii. Niște impostori care se fac că fac, după care se și bat cu cărămida-n piept ca să ne arate cât de bine e cu imersia-n rahat.

12 gânduri despre „Yellow submarine

 1. Stai nene sa se infiinteze iar comisia de disciplina si sa vezi atunci aneurile bagate in carti ca sa ia si oamenii aia ,, cinstiti ” sporul 🙂
  Pastarnacul, dupa ce este bagat in comisie se duce la presedintele sindicatului galben si ii explica ca el nu are nici o vina si nu i se pare normal sa fie pedepsit.
  Ms President promite ca va vorbi dumnealui si va fi totul ok.
  Deznodamantul este tragic.
  Cu lacrimi in ochi, pastarnacul constata dezamagit ca a fost …. de catre liderul sindicatului galben :)))))))))

  Apreciază

  1. „Țăranul de oraş grăieşte, e frumos, fierbinte,
   Ascultă muzică d-aia bună fără cuvinte,
   Se mangaie în păr nu se trage de cele sfinte,
   Că-l taie mămica la bani dacă nu e cuminte.
   Are vorbele la el dar nu ajung pe limbă,
   În general e îndrăgostit de c***l lui în oglindă.”

   Apreciază

 2. „Prin definiţia clasică, sindicatele galbene sunt organizaţii controlate de administraţie sau de putere şi eventual chiar create la iniţiativa angajatorului. De multe ori, angajatorul depune un efort deosebit pentru crearea sau sprijinirea sindicatului galben, recurgând deseori la presiuni sau ameninţări la adresa salariaţilor.

  Care este scopul pentru care sunt sprijinite nişte organizaţii care prin definiţie au interese opuse faţă de administraţie? Motivul este simplu, angajatorul, fiind obligat de legislaţia naţională să încheie un contract colectiv de muncă, foloseşte sindicatul galben pentru a negocia clauze dezavantajoase pentru salariaţi, cu scopul evident de a-şi mări profiturile în acest fel.

  Dar de ce ajunge un sindicat să-şi trădeze chiar scopul pentru care a fost constituit şi să accepte în contractul colectiv de muncă prevederi păguboase pentru proprii membri, semnând astfel un veritabil pact cu diavolul? Explicaţia constă în controlul total al angajatorului asupra conducătorilor sindicatului, aceştia devenind practic “oamenii angajatorului”. La sindicatele constituite la iniţiativa angajatorului liderii sunt practic aleşi de acesta şi au un rol precis stabilit în piesa sindicală, fiind recompensaţi de patron pentru prestaţia actoricească.

  Unele sindicate devin galbene ulterior, în momentul în care angajatorul reuşeşte să exploateze la început anumite puncte slabe ale unor lideri ai acestuia, ulterior adâncindu-i în mocirlă şi mărindu-le dependenţa faţă de angajator.

  Vă veţi întreba de ce ne batem capul cu sindicatele galbene, de ce le acordăm atâta atenţie? Ei bine, pentru că acestea reprezintă ciuma şi gunoiul mişcării sindicale, cel mai mare rău pentru salariaţii unei intreprinderi. Este culmea ipocriziei să-i trădezi, de dragul unor avantaje personale, pe cei pe care trebuie să-i reprezinţi şi să-i aperi, pe cei care au avut încredere în tine, punându-şi ultima speranţă în bunele tale intenţii.”

  Apreciază

 3. „Mai mult, în ultima perioadă, observăm apariţia unor sindicate galbene, hrănite de administraţie, care colectează bruma de cotizaţie şi o dau înapoi către membri sub forme de prime şi bonusuri.

  Dacă în corpul acelei companii mai există o structură sindicală care funcţionează normal şi firesc şi foloseşte resursa pentru îmbunătăţirea capacităţii de negociere şi de reprezentare a lucrătorilor, va apărea imediat o reacţie de tipul: „Ăla, din sindicatul de acolo, îmi dă sub forme de prime banii aceştia. Nu mă interesează că îi foloseşti la negocieri, la avocaţi să te baţi prin instanţe, judecăţi şi alte chestii de genul acesta“. Şi atunci apare un fel de concurenţă neloială, jos, în bază, şi asta conduce la scăderea capacităţii de negociere a organizaţiei sindicale.

  Dacă baza e alterată, atunci şi ierarhic, cumulând mai multe organizaţii sindicale slabe, incapabile, nu poţi să ai o federaţie de ramură coerentă şi, în egală măsură, cumulând în corpul aceleiaşi federaţii sindicale mai multe federaţii de ramură slabe, nu vei putea ca structură confederativă să ai o forţă de impact suficient de mare.”

  Apreciază

 4. Ce bine ar fi „reprezinta interesele conducerilor institutiilor”, dar noi stim ca nu e așa, de fapt ei reprezintă interesele unor mafioți acoperiți de umbrela gradelor si a funcțiilor .. după cum vom vedea peste puțin timp.

  Apreciază

  1. O reprezinta pe Floricica dansatoarea, aia care a mancat cu sapte guri carnea de porc de la GAZ, pe care a gasit-o lipsa Ani D la control.

   Apreciază

   1. Sa fim serioși, Floricica nu a mai apucat sa mănânce nici coada porcului de la GAZ. Văzându-i pe unii ce bine arată ne putem lesne da seama cine s-a înfruptat cu acei porcusori. 😁 Diferențele de bani le găsiți în declarațiile de avere. Dincă stie si el bine!

    Apreciază

 5. Prin lipsa de implicare a celor care mai au putin discernamant, se poate scufunda acest submarin galben sau „sindicat galben”, cel care de fapt reprezinta interesele conducerilor institutiilor.

  Apreciază

  1. Astept mai multa vointa din partea celor ce vor sa schimbe ceva atat in viata de zi cu zi cat si a celor ce s-au lasat calcati in picioare ani de ani de catre cei ce se cred stapanii lumii!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.