Gargamel și cele 12 Table


tt

    Întâmplător, jenanta situație cu liberările „din greșeală” a ajuns subiect dezbătut la Starea nației. La fel de nedumerit ca TT, (un fel de Gargamel al justiției, care se mira și el de impactul … lipsei analizei de impact), se întreba și Dragoș Pătraru dacă nu cumva și TT a ajuns ministru tot … „din greșeală”.

    Preocupat de legea celor 12 Table (a se vedea „Legile justiției” – un fel de OUG 13 mai dospit), TT a dat inițial, cu titlu de experiment social, recursul compensatoriu, un fel de OUG 13 mai mic. „Rezultatele” au început să apară.

    Ieri introdusese spre dezbatere un proiect de modificare a Legii nr. 293/2004, unul care-i venise lui pe chelie, nu cel agreat de organizațiile sindicale. Aia era preocuparea lui majoră, nu harababura din justiție, nici fenomenul neasumării răspunderii celor responsabili de proaspetele gafe din justiție.

    Mai nou, TT spune că rezolvă el problema supraaglomerării din penitenciare, prin preluarea unor dărăpănături de la armată. Să vezi atunci calcule …

    Ei, da, Pătraru e posibil să aibe dreptate cu aplicarea recursului compensatoriu. „Calculele” or fi fost făcute de către deținuți, foști sau cu vocație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.