Consiliu Federativ F.S.A.N.P. – Sibiu 22-24.09.2017


CF

     În perioada 22-24.09.2017,  la Sibiu s-a desfășurat Consiliul Federativ al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, eveniment la care dl. Sorin Dumitrașcu a prezentat un prim raport de activitate a preşedintelui FSANP, şi a membrilor noii sale echipe, de la data preluării mandatului până la zi.

Activităţi realizate

 1. Reluarea colaborării cu Cartel Alfa, acţiune care a facilitat participarea directă a FSANP la lucrările comisiilor parlamentare pentru avizarea legislaţiei salarizării, respectiv negocieri la vârf referitoare la salarizare, pensionare sau statutul angajaţilor din penitenciare.
 2. Concretizarea primului protocol de colaborare între FSANP şi Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC), în vederea acordării sprijinului reciproc în apărarea drepturilor si intereselor angajatilor.
 3. Vizite pentru identificarea problemelor personalului în diferite penitenciare (Constanța – Poarta Albă, Bacău, Botoşani, Iaşi, Giurgiu, Târgşor şi ulterior constatări şi soluţii concrete de îmbunătăţire a activităţii.
 4. Solicitări adresate ANP (23 soluţii) şi MJ (12 soluţii) în legătură cu soluţionarea unor probleme de sistem – deficit de resurse, deficit de personal, calitatea legislaţiei, regulamente şi proceduri, condiţii de lucru, etc.
 5. Susţinerea sindicatelor nou înfiinţate sau nou afiliate (Constanța-Poarta Albă, Giurgiu, Găeşti, Craiova).
 6. Medierea unor situaţii conflictuale sau soluţionarea unor probleme locale la penitenciarele Constanța-Poarta Albă, Vaslui, Iaşi.
 7. Participarea la grupuri de lucru şi Consilii de conducere la nivelul ANP, consultări publice şi dezbateri televizate în legătură cu legislaţia salarizării şi pensionării.

 Activităţi viitoare

 1. Continuarea dezbaterii şi identificarea de soluţii privind problemele din penitenciare la nivelul ANP (Consilii de conducere) şi MJ (întâlniri lunare cu ministrul justiţiei)
 2. Acţiuni privind eliminarea discriminărilor şi disfuncţionalităţilor introduse în legislaţia cadru a salarizării, în colaborare cu aliaţii din Cartel Alfa şi colegii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
 3. Continuarea vizitelor în penitenciare în scopul identificării problemelor cu care se confruntă membrii de sindicat şi transmiterea lor către ANP şi MJ.
 4. Prin politicile promovate, atragerea de noi membri, inclusiv în instituţiile de învăţământ pentru agenţi şi ofiţeri de penitenciare.
 5. Reluarea cursurilor de formare pentru liderii şi militanţii sindicali astfel încât acţiunile acestora să fie relevante şi să determine angajatorul la acordarea către salariaţi a tuturor drepturilor ce decurg din lege.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.