Superhero. Azi: Tamango


superman-1825717_1920

    Sunt eroi veritabili, unii chiar super-eroi. Kill Bill: „Întreaga mitologie care înconjoară super-eroii mi se pare fascinantă. De exemplu, super-eroul meu favorit, Superman… Nu are, din păcate, niște benzi desenate prea reușite…

     Însă mitologia nu este doar minunată, este unică. Filonul mitologiei unui super-erou este faptul că există super-eroul si există alter-ego-ul. Superman este, de fapt, Clark Kent. Când se trezește dimineața, este Clark Kent. Trebuie să-și pună un costum, pentru a deveni Superman.

    Și tocmai la partea asta se remarcă Superman. Superman nu a devenit Superman, ci s-a născut Superman. Când se trezește dimineața, este deja Superman .”

    La Poarta Albă- VIP, lucrurile nu stau cu mult diferit. Pentru a fi super-erou, trebuie doar să îmbraci uniforma, și dacă mai se găsesc ceva stele pe umeri, chiar ajută să intri în rol.

    Prin 2007, super-eroul nostru încă nu căpătase stelele aferente costumului actual, însă se afla într-o dilemă dacă sistemul îi va da reject sau nu, după povestea evadării din „Alcatrazul din chirpici„.

    Sistemul însă l-a trecut ceva mai târziu în corpul ofițerilor, poziție din care pretinde unui șef de schimb, pe bază de proces-verbal, să facă 8 controale pe timp de zi și 10 pe timp de noapte. După aia, cere celor din paza perimetrului, după terminarea turei, să precizeze în scris (în numele directorului) numărul de controale efectuate de șeful de schimb. Nu și pe ale lui.

    Supermanul cu epoleți nu știe că o vulnerabilitate (ca de exemplu lipsa unui gard, altul decât ăla pe care-l sprijinea la ultima evadare), nu poate fi suplinită de un subordonat, transformat ad-hoc într-o patrulă neobosită ca-n reclama cu Duracell. Nici că, după ce-și leapădă recuzita, nu rămâne decât un simplu personaj comun (nume de cod: Tamango).

    Personajul nu e la prima acțiune de acest gen, remarcându-se prin sesizări abuzive, din păcate luate de bune de o comisie de disciplină mai servilă, puse în aplicare și anulate în instanță.

    Gurile rele spun că asupra personajului nostru a avut loc un transfer de putere, de genul „V-am dat vouă puterea!”. Replică dată de văru` unui agent care a întrebat de ce nu întocmește seful de secție raport de incident, mai ales șeful se aflase la fața incidentului.

10 gânduri despre „Superhero. Azi: Tamango

 1. E mic copil pe lângă directoarea medicală de la Dej, care are un comportament abuziv atât faţă de subalterni, colegi, colaboratori cât şi faţă de detinuţi. În plus, este o impostoare, fiind remunerată cu spor pentru doctorat obținut în psihologie, ea profesând ca medic ORL-ist, nicidecum ca psiholog.Ce să mai vorbim de programul de lucru pe care nu-l respectă niciodată?

  Apreciază

 2. Va rog sa nu ma mai suparati, ca si asa sunt eu negru de suparare. Zilele astea mi-am luat liber ca sa merg la inmormantarea verisoarei mele, Denisa Manelista.
  Macar in perioada asta sa dam dovada de putina apreciere pentru artista.
  Chiar daca la evadare eu dormeam pe rupte, ca eram finul lui Baltag, am avut nororcca nea baltag a luat-o pe el.

  Apreciază

 3. Multi ani cei doi au lucrat impreuna si nu erau tensiuni intre ei,insa de cand cel cu trese a deranjat patronatul penitenciarului prin cererea intemeiata legal de a isi exercita atributiile functiei detinute,cel cu stele a fost montat pentru a-i face viata amara.

  Apreciază

 4. Sunt deranjati ca protejatul lor a fost dat la o parte! Si lui CM ii cereau 10 controale? Sau il rugau sa stea la umbra, sa nu se supere MISU….

  Apreciază

  1. code name: tamango; file:wife
   action: vizite pe ture de noapte
   purpose: surprinderea in fapt
   mobil: gelozeala
   rezult: rahat cu perje

   unii la munca sunt mari cocosi (cind nu sint controlati la munca de neveste), iar acasa, probabil, nu valoreaza mai mult decit carpa pe care le sunt cusute gradele

   Apreciază

   1. Si cum facea controlul, domnule? Pe baza de planificare sau tot pe proces-verbal?
    Cine instruia si pe cine? Ea pe seful de tura sau invers?
    Cerea parola si ala isi lumina fata cu lanterna?
    Dar controalele pe perimetru cine le făcea? Tot seful de schimb?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.