Jewelry gallery – I


jewels

    Din sipetul cu nestemate al ANP vom extrage aleator câteva mostre. Unul din ele – Black diamond (sau carbonados)– a făcut obiectul primului nostru articol, Despre teoria evoluției.

    Avem acum pe tapet diamantul sângeriu, adică Blood Diamond.

blood diamond

    După unele surse (Facebook) : „Florin Stanciu nu a fost întotdeauna şef, deşi este fără îndoială hărăzit unei sorţi plină de onoruri şi izbânzi în Ministerul Justiţiei. Nici dumnealui nu ştie exact de ce, dar toată această situaţie este în acord cu deloc tumultoasa-i şi fără oprelişti carieră. Pilele au fost la îndemână şi rezultatul aproape obligatoriu a fost succesul.            

     Florin Stanciu a fost angajat în mandatul Rodicăi Stănoiu (alias Sanda) ca subofiţer de penitenciare la Direcţia Resurse Umane din Ministerul Justiţiei. Ce făcea susnumitul ca subofiţer de penitenciare cu resursele umane ale justiţiei nu putem să ne imaginăm dar putem să speculăm că nu asta îi era menirea.

     Bănuiala uşoarei inadecvări la specificul instituţiei se confirmă, pentru că în această perioadă Florin Stanciu face pe şoferul Direcţiei Medicale din acelaşi Minister al Justiţiei. De astă dată cel puţin e clar cu ce se ocupa temnicerul nostru. În 2002, pentru că a fost destoinic, a dat în secret un concurs singur – singurel pe un post de ofiţer la Direcţia Medicală. Iarăşi ceaţă. Ce căuta dumnealui ca foarte proaspăt jurist la Direcţia Medicală ne pot spune doar cei care i-au fost pile şi n-au putut răzbi cu protejatul în celelalte 99% direcţii cu profil juridic.              

     Din 2002 – până în 2007 se remarcă prin discreţia totală impusă de lipsa de activitate în Direcţia Medicală din MJ. În acest timp îşi vede de treabă şi se implică în activităţi conexe precum firma OPINFO CENTER srl deşi ca funcţionar public ar fi trebuit să se abţină.             

     În 2006 se prezintă încrezător la concurs pentru toate funcţiile de director de penitenciar vacante în jurul Bucureştiului (Jilava, Giurgiu, Mărgineni). Însă soarta îi e potrivnică şi obţine doar nota 3 (trei), fapt care nu-i temeperează absolut deloc ambiţiile. După jenantul eşec, în mandatul ministrului Chiuariu, Florin Stanciu este numit FĂRĂ CONCURS (sau, dacă doriţi, în pofida celui pe care tocmai îl picase) director al Penitenciarului Mărgineni pentru o lună şi un pic.

    Pentru cine a uitat, în acea perioadă numirile pe sub mână erau o practică avizată ministerial având în vedere că ai ministrului consilieri se angajau unul pe altul schimbându-şi poziţiile de candidat cu cele în comisia de concurs.

     Pentru că nu a făcut faţă, la sfârşitul lui 2007, a fost numit tot FĂRĂ CONCURS, după cum era obiceiul, şeful Direcţiei Inspecţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) unde până în prezent s-a remarcat semnând un tabel şi participând la fenta de control a 11 penitenciare într-o singură zi.                           
     Toate acestea în condiţiile în care există în ANP cel puţin 3000 de ofiţeri şi alţi 8000 de subofiţeri cu experienţă reală în domeniu care nu au avut nici o şansă să promoveze pentru că pilosul nostru a ajuns primul la butoanele galbene cu săgeţele albastre.           

     În încheiere, reluăm informaţia potrivit căreia există o problemă de dosar care nu ar fi permis angajarea lui Florin Stanciu într-o funcţie publică, în speranţa că situaţia va fi remediată înainte să apară dovezi care să acopere de ruşine deja mult prea măscăritul Minister al Justiţiei.

    Ghidușiile lui Florinel au continuat, cum era și normal: după afacerea Galeș, a urmat afacerea Glock. Nu tocmai un bun manager la Mărgineni, devenise un bun pistolar la Târgșor.

    Mai nou, un proaspăt client al justiției.

UPDATE: site-ul http://coruptialajilava.simplesite.com VA REVENI ÎN CURÂND,  cu noi episoade ….

4 gânduri despre „Jewelry gallery – I

 1. Dl Stanciu a lucrat aproape doua saptamani si la poarta alba, dupa ce Bala l-a detasat pe tortionarul Dinca la Codlea.
  In vremea scurtului sau directorat, dl Stanciu delegase competentele sale catre ceilalti (slugile cu functii de conducere de la vremea aia, exact cum face Dobrica acum cu decizia 777/16.05.2017).
  Dl Stanciu, in consecinta, nu semna nimic, facea doar act de prezenta si daca mai statea o saptamana punea si interfon la usa cabinetului directorial.
  Un impostor.

  Apreciază

  1. PR ACTICI ABUZIVE
   Se intimpla la sectia Valu lui Traian a mult ,chiar foarte mult mediatizat penitenciar Poarta Alba ,unde prin o simpla declaratie a unui detinut care pierdu-se la carti ,li se schimba locul de munca a5 agenti supraveghetori .
   Unul dintre agenti a avut indrazneala sa ceara a-50 inainte de pensionare ,altul a indraznit sa-i faca raport medicului de pe sectie ,dar onorabili nostri colegi ofiteri de a caror capacitate de anchetatori nu se indoieste nimeni nu-i intereseaza ca lacatele de pe sectie se deschid cu mina nici faptul ca detinuti au cheile de la lacatele de la portile de acces in curtile de la sectii,faptul ca
   un agent efectueaza supravegherea la aproape 200 de detinuti cu regimuri diferite , de fapt astazi 23.05.2017 injurul orei 7,30 in fata mea ag. sef.princ. ujei augustin si a domnului director
   Muscalu ,domnul comisar sef Mate a spus ca supraveghetorii nu sunt supraveghetori ,si ca
   dumnealui nu i-a fugit nici un detinut de pe sectia a-4-a.
   Problema este ca cel putin la noi in data de 10.05.2017 cind o invoca conducerea sectiei prin domnul anchetator subcomisar Babus nu a venit nici un detinut de pe alta sectie sa joace carti ,de pe sectia 5-6 pe sectia a-7-a ,acum se incearca prin costrangere a se lua declaratii de la detinutii de pe ambele sectii.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.