„We choose to go to the Moon”


we-choose-tot-go-to-the-moon

We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard” – JFK Moon Speech.

    Da, e unul din celebrele discursuri ale celui de al 35-lea președinte al SUA – discurs rămas în istorie drept  JFK Moon Speech. Nu este vorba neapărat despre aselenizare, ci despre un președinte american vizionar, care dorea ca spațiul cosmic să fie doar cercetat, nu populat cu arme de distrugere în masă.

    Drept e că acum sunt și sateliți militari pe orbită, și un mare mister planează asupra asasinării îndrăznețului președinte. Nu s-a ucis însă viziunea JFK și nici imaginea pe care a lăsat-o posterității.

    We choose to go to the moon… Cum sună? Urmărind secvența video, JFK pare să nu fi plecat niciodată dintre noi. Parc-ar fi fost ieri. … not because they are easy, but because they are hard. Iar lucrurile cu greutate nu se uită ușor.

    Revenind la lucruri mai pământești, nu cred că putem discuta momentan de vizionarism în sistemul penitenciar. Gândurile decidenților într-ale pușcăriile patriei sunt grevate de prea mult teluric. E mai mult praf, mult prea mult praf comparativ cu cel pe care au călcat astronauții atunci când au pășit pentru prima dată pe Lună. De ce? Pentru că e mult mai ușor să fii oportunist, decât să fii vizionar.

  Avem Planuri și Strategii, însă nu avem încadrări ale personalului (proceduri netransparente) și mai avem sume de bani necheltuite și returnate la buget. O adevărată reformă a sistemului penitenciar întârzie, tocmai pentru că este greu de făcut cu oameni fără viziune. Mai este și corupția din sistem.

ANUNȚ: Sindicatele Naționale SINPEN se vor întruni în ședință comună, la odată care va fi comunicată.

UPDATE 1: gratiere-ambele-variante-bun-de-tipar

UPDATE 2: http://coruptialajilava.simplesite.com  CREȘTE . . .

19 gânduri despre „„We choose to go to the Moon”

 1. De ce nu le este permis celor doi sa își etaleze experienta pecuniara și în alte unități, din teritoriu, ca noua ne a ajuns atât „bun manageament” din partea dânșilor și credem ca și cei de la Miercurea Ciuc,Iași etc. ar putea învața ceva de la domeniile lor, nu credeți?

  Apreciază

 2. Psihologia pwlii la pușcărie. Păcuraru îl baga în latură la TV iar mate ii acorda personal vizita cu nevastă-sa la spital la Eforie.

  Apreciază

  1. ”Sunt deținuți fără acte de identitate. Cum pot dovedi că au un copil? Deocamdată este prematur să spunem câți se vor libera. Putem să estimăm o cifră de aproximativ 2.000 de deținuți.” declaratie falsa TEOROC STEFAN! n.b. acesta a ajuns presedinte PUBLISIND pe spatele angajatilor din pentenciare SNLP!

   Apreciază

   1. DILEMA: de ce nu a candidat cms. sef MUSCALU FLORENTIN pentru functia de director al penitenciarului GIURGIU IN SEPTEMBRIE 2016? POATE MA LAMURESTE CINEVA!

    Apreciază

  1. ba nu, nu in nisip, ci acolo unde nu prea ajunge soarele.
   important e de retinut ca nu l-au mai putut extrage de acolo si au inceput sa emita decizii zilnice pe unitate, ca la poarta alba, de exemplu, emitant programe de 8 ore doar pentru amgajatii care nu au mai vrut sa faca munca patriotica (a se citi ore suplimentare).

   Apreciază

   1. datorita imposibilitatii prezentei dl. Cirstea la sedinta de sambata 21.01.2016 se amana adunarea generala pentru o data care va fi comunicata ulterior.

    Apreciază

   2. Asta e soarta voastră la PA! O adunătură de prosti, pachetari, sclavi, corupți, care sunt conduși de interlopi aroganți, nu de către o conducere legala, cinstita și corecta.

    Apreciază

  2. „Vizavi de condițiile din pușcării, câteva măsuri administrative ar rezolva mare parte dintre probleme. Enumăr doar câteva. Pentru restul consiliez doar contra-cost.

   Dreptul hoțului de a-și găti mâncarea în celulă. În fiecare celulă se găsește și unul cu bani care va ține în spate încă unul-doi și se rezolva problema cu lăturile pe care le servește astăzi statul.
   Dreptul hoțului de a face sponsorizări. Cei cu bani vor igieniza și vor moderniza pe banii lor pușcăriile. Teoria conform căreia asta va crește corupția în sistem e o glumă. Nu mai are unde să crească. Și este normal ca hoțul să primească niște compensații pentru aceste sponsorizări.
   Liberarea condiționată să fie un drept, nu o chestie la cheful unei comisii sau a unor judecători. În felul acesta se vor descongestiona pușcăriile cu cel puțin dublul numărului celor care vor ieși urmare a șmenului cu decretul de grațiere, și asta doar în prima fază și fără convulsii sociale.
   4,5,….15 – astea sunt contra-cost

   Băi generație, am folosit în mod deliberat o adresare bulevardeză la adresa lui Dragnea, pentru că a început să dezamăgească major prin lipsa de viziune, confundând un proiect de țară cu un program de guvernare, prin disimularea unor nevoi personale în niște acte normative de doi bani, prin lipsa de bărbăție, ascunzându-se în spatele lui Grindeanu (un personaj salubru, cu un ego pronunțat, care nu va accepta multă vreme poziția ingrată în care se află), în loc să-și asume politic deciziile. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât vedeam în el omul politic în stare să neutralizeze sistemul (nu să-l distrugă – asta va fi treaba ta) și, când colo, lasă acest lucru în seama unor ziariști, analiști și comentatori.

   De un decret amplu de amnistie și grațiere evident că este nevoie și la fel de evident este că el trebuie dat rapid prin ordonață de urgență de către Guvern din câteva motive:

   Descongestionarea penitenciarelor. Ați văzut că am folosit sintagma “decret amplu” pentru a sublinia faptul că acest decret trebuie să libereze nu 1500 de oameni ci 8-9000 de oameni.
   Repararea unor nedreptăți uriașe făcute de către sistem la adresa “indezirabililor”.
   Diminuarea unor condamnări absolut cretine dictate de judecători, la ordin, din slabă pregătire profesională, din prostie sau pur și simplu din răutate.
   Anularea sporului de 1/3 din catastrofalul Cod penal impus de Băsescu prin asumarea răspunderii de către guvernul Boc, modificarea totală a noului Cod penal și a Codului de procedură penală, trebuind să fie făcută de către Parlament în funcție de filosofia penală pe care actualii guvernanți o vor adopta.
   Anularea totală a instrumentului de opresiune și șantaj folosit de către sistem, și anume dosarul penal, prin dezincriminare asumată transparent a acelor infracțiuni care stau la baza dosarelor prin care sunt șantajați liderii politici.
   Poate pare o atitudine cinică, dar ea va duce în final la un punct zero, punct din care România va putea începe să se reconstruiască fără a-și mai pierde timpul cu tot felul de decontări și răfuieli, extrem de costisitoare și distructive.

   Băi generație, cât de cretini pot fi ăștia care, în loc să vină cu un pachet de legi care să prevadă și pedepse alternative de executare a pedepsei, îi bagă în pușcării și vor să ia de la gura voastră peste 1.5 miliarde de euro pentru a construi noi stabilimente de încarcerare? Nu mă refer, evident, la scursurile societății ci la o masă uriașă de indivizi care stau în pușcării pentru tot felul de rahaturi gen conducere fără permis, abandon familial…

   După cum vedeți un asemenea decret este mai mult decât necesar și trebuie dat prin ordonanță din simplu motiv că, dacă folosești Parlamentul, Iohannis va face pe dracu’-n patru să-l blocheze din motivele pe care le-am expus deja. N-aș vrea să se creadă că ceea ce am scris aici este o pledoarie pro-domo. Eu mai am câteva luni și termin definitiv cu toate porcăriile penale care mi s-au făcut. Ceea ce am scris provine dintr-o cunoaștere profundă a realităților aflate atât în interiorul cât și în exteriorul gratiilor”.-sursa SOV

   Apreciază

   1. Tot astept sa mai publice ceva anonimul(anonimii) de la Jilava si despre coruptia din penitenciarele din Provincie…dar nimic.Ori n-o fi timp,ca se ocupa cu tradusul in alte limbi, ori ne tin in suspans.Sper sa nu fac infarct sau colon iritabil de la emotii! Pana atunci privesc la criza despre penitenciare.Deodata au devenit inchisorile subiect national.Ba ca e buna o gratiere,dar fara amnistie,ba ca n-ar fi buna gratierea ca din 9 mii pleaca numai 2 mii,ba ca ar fi fondurile banesti mai mici decat anul trecut. Cred ca in acest moment asta ar fi o mare grija nationala.A mai trecut noi cu bine si de aia cu cainii vagabonti. Tot o grija era…..dar s-a rezolvat(sau poate nu,dar nu mai aud nimic).Pana o scrie pe blogul ala despre coruptia din inchisorile Provinciei…..ma plictiseste ingrozitor criza amnistiei.Dar prin cate crize nu trecem! Criza de idei,criza de identitate profesionala, criza de personal,criza de management,criza de prosperitate,criza de justitie,criza de bani,criza in sanatate…etc.Pana ajung la criza de nervi.Si uite asa sunt mereu in criza.

    Apreciază

     1. Se pare ca veti sa-i fierbeti la foc mic,ca sa le creasca criza de nervi? Sau fi vorba de angoase……Dar cum de v-a cenzurat pe celalalt sait? Dar cum ramane cu Provincia,ca nu ne dati sperante! Bine ,omul tot cu speranta moare!

      Apreciază

      1. Ce nu pricep eu la voi,”luptatori anonimi anticoruptie”,de ce nu sesizati voi DNA-ul si va multumiti cu mediatizarea prin blog,asteptand ca DNA-ul s citeasca acest blogg si apoi sa se autosesizeze,ori poate asteptati ca altcineva s-o faca! Oricum e mai bine decat sa taceti si sa acceptati la nesfarsit tacerea sau uitarea.Sunt partial de acord cu acordarea asistentei medicale,in conditiile in care si acest „drept”face parte dintr-un ansamblu…..putred.Nu spun ca daca eu n-am bani sa-mi plombez coltii sau sa-i imbrac,tot asa trebuie sa suporte si lumea cealalta.Pana la urma,mizeria umana si sociala e …..infinita.Istoria a dovedit-o! Astept sa vedem ce spuneti si de Provence, ca de astia care sunt bucuresteni facuti peste zi(sau noapte) am tot auzit! Si sa nu ma jigniti,ca nu-mi convine!

       Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.