Despre blogging-ul de penitenciare. Azi: Jilava


jilava

https://penitenciare.info ne prezintă o nouă abordare a blogging-ului, făcută, se pare, de către persoane cu ceva cunoștințe din mediul penitenciar bucureștean, adică cel din coasta ANP (București-Jilava).

E o poveste, cică, despre corupție și corupți, care i-ar avea ca actori principali pe cadrele șpăgare și pe deținuții cu potențial financiar dispuși să treacă prin detenție „ca rahatul prin cur”, vorba generalului Patton.

Diferența e că Patton se referea la Linia Siegfried  – WW II – iar deținuții cu potențial, la procesul de așa-zisă reintegrare în societate.

Mai jos, ceva citate:

Exista o coruptie de la agentii de pe sectiile de detinere care vand telefoane mobile detinutilor pana la directori si directorii ANP care acopera si permit traficului de telefoane/droguri sa existe de ani de zile.” Așa să fie?

Multi oameni ar spune ca nu intereseaza pe nimeni ce se intampla in fundul societatii, insa ANP incaseaza sume enorme de la bugetul de stat, sume care intra in buzunarele unora! Pentru ca angajarile si promovarile se fac numai pe criterii strambe (spagi, rude, amante etc.)…” Hmmm…

Apar personaje, nume, porecle (cum ar fi Teologul, de exemplu), privilegii, VIP-uri.

Și cică asta e doar pagina de start! I-auzi:

Voi reveni cu alte postari despre:

-carti scrise peste noapte sau mai bine zis primite peste noapte

-cum scoteau unii ~45 de zile castig intr-o luna cu ~20 muncite

-invoiri date pe spaga de educatori

-detalii despre donatii si ciubucuri

-detalii despre iesirile si conferintele organizate de penitenciarul Jilava si cum sunt scosi detinutii de casa care cotizeaza sa dea interviuri la televiziuni

-despre coruptia din penitenciarele de provincie

-despre un clan tiganesc a carui membri si-au facut pedepsele si unii s-au elibrat la prima comisie cu toate ca aveau rapoarte dand spaga la educativ

-despre socotelile lui Florin Popa pentru supra-avantajarea unor detinuti cu bani multi”….

Sursa: http://coruptialajilava.simplesite.com/432777295

Vi se pare interesant? Un deja vu, ceva?

UPDATE 1:

cuvinte cheie: corupți, locuri de muncă aranjate, beizadele, o „femeie de moravuri ușoare”, club, bibliotecă, fonduri norvegiene, monitori sportivi, atelier de creație, capelă, credite, ieșiri în comunitate vs. expoziție cu vânzare, revista, perimetru, „camere de VIP”, festival, concursuri interpenitenciare, și multe, multe alte coțcării de penitenciare, denumite ritos intervenție psihosocială.

UPDATE 2: AU APĂRUT NOI SECȚIUNI. La mai mare.

10 gânduri despre „Despre blogging-ul de penitenciare. Azi: Jilava

 1. Exista doua ipoteze:
  A informatiile de pe blog să fie expuse de catre un fost/actual detinut, nemultumit de ceea ce se intampla la Jilava.
  B informatiile de pe blog sa apartina unui cadru, care nu s-a „aliniat cerintelor”, eventual din cei mutati sau marginalizati de clica de acolo.

  Apreciază

  1. Ipoteza A nu rezista. La cat e de permeabil sistemul la coruptie, orice detinut poate gasi o bresa, cea mai la indemana fiind cea de delator la comanda (pentru semianalfabeti), sau de bagator de seama pe holurile sectiei (pentru mormanele de muschi fara creier).
   Ar ramane ipoteza B, care pare a fi cea mai acoperitoare. Asteptam cu interes traducerea in engleza/franceza/germana a celor trei sectiuni ale blogului.

   Apreciază

    1. pai sefa reeducarii de la Jilava nu este onorabila doamna TEOROC-sotia liderului SNLP? uitati-va putin la traseul profesional al doamnei TEOROC si mai discutam!

     Apreciază

     1. Jilava nu este singulara in aceste acte de coruptie, la fel de bine se putea numi Poarta Alba sau Braila sau Galati! de ce credeti ca a ajuns STROE BLAZIAN iN anp -DIRECTOR GENERAL ADJUNCT! de destept, de bun manager… un fleac … a ajuns pentru ca a fost fidel sistemului!

      Apreciază

      1. Pai…ce sa inteleg dle Presedinte,ca avem coruptie dar n-avem corupti? Vedeti dvs,daca nu poti dovedi ceva,nimeni nu te crede! Nu avem o statistica a coruptiei in inchisori,e mai mare sau mai mica decat este in tara?

       Apreciază

       1. @JEAN ..cand imputernicesti un ofiter de la Craiova director la Braila din functia de ofiter secretariat ce ziceti : avem in discutie o competenta profesionala sau un act mascat de coruptie? cand Muscalu castiga postul de director la POARTA ALBA desi la GIURGIU este vacanta si acum functia de director de penitenciar vorbim despre competenta profesionala sau despre un act mascat de coruptie? cand ANP retransforma serviciul de inspectie penitenciara in directie de inspectie penitenciara doar pentru a da ceva in schimbul parasirii functiei de catre ILIE GABRIEL este un act de coruptie institutionalizat sau nu?

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.