„Combinări – Mutări” Episod (II) -„Lenea pe uliță”


lenea-pe-ulita-ii

     Se spune că pe drumul ce trece prin Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, ar umbla lenea, nestingherită. Pentru că ar fi urât, dacă în loc de lene s-ar folosi cuvintele abuz sau incompetență.

    Pentru exemplificare și pentru posteritate, avem aici un „model” de fișă a postului, mai degrabă pentru postul de soldat universal. Una din multe altele, din păcate.

    În încercarea de legitimare a abuzului (schimbarea programului de muncă, fără acordul angajatului, ca urmare a faptului că a refuzat să mai efectueze ore suplimentare), unuia din angajați i-a fost întocmită o nouă fișă a postului, în care era prevăzut un așa-zis program flexibil de 8 ore, în locul celui de 12/24 – 12/48, specific sectorului unde lucreză angajatul și  postului pe care îl ocupă în statul de organizare.

    De reținut este că la momentul actual, nu există un Regulament intern la penitenciarul unde lenea de pe uliță, patrulează și prin mințile prea încărcate pentru a întocmi o fișă a postului în conformitate cu noțiunea de program (statuat într-un Regulament intern).

    Update:

    Pe 27.12.2016, a fost semnat Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – sistemul administrației penitenciare. Art. 22, alin. (2) din Acord, prevede: „Stabilirea tipului de program de lucru, precum si a orelor de începere şi terminare a programului, se realizeaza de către şefii unităţilor prin dispoziţii sau regulamente interne, cu avizul consultativ al organizaţiilor sindicale semnatare şi se afişează la sediile unităţilor”.

6 gânduri despre „„Combinări – Mutări” Episod (II) -„Lenea pe uliță”

 1. de pe site-ul SNLP:
  paznic la detinuti 06-01-2017 19:59
  stimati domni,urmare a lipsei acute de personal,nu ar fi momentul ideal de a ne recistiga niste drepturi pierdute acum 6 ani,gen al 13 lea salar,banii de vacanta…sa ne organizam ca si in luna octombrie,refuz am iarasi munca suplimentara si practic schimburile intra in colaps si paralizeaza pur si simplu…poate o sa vina cei din anp sa ne inlocuiasca….

  DECI cam asta este tactica sindicatelor: ne prefacem ca nu mai prestam munca suplimentara obtinem un castig dupa care iarasi prestam munca suplimentara pana la o noua oportunitate! ce sa mai; exact ca detinutii!

  Apreciază

  1. Corect. Acolo se pare ca e un fel de C.A.P., nu institutie publica. Ce se vede acolo, in fisa aia, e crima si pedeapsa.
   La cap X, pct. 4, cica trebuie sa sune la 112 daca descopera munitie sau elemente de munitie neexplodate. E un fel de responsabil cu petardele, daca-mi dau eu seama, sau un fel de arheolog…la pct. 7 cica sa vina la munca cu trusa sanitara (mai sunt unii loviti in trusa).
   Ce ne facem cu pct. 9, unde cica angajatul trebuie sa permita montarea de sisteme de alarma (urlatoare) pe „cladirile proprietate privata sau apartinand asociatiilor de locatari”(!) …. si „accesul persoanelor autorizate pentru intretinerea acestora”….
   La voi umbla nu lenea pe ulita, ci prostia in toata regula …

   Apreciază

    1. Oare o lege a aminstiei a facut parte din platforma electorala a psd? O fi obtinut voturi pe asta? Interesul e mai mult decat „transparent”: la un partid de penali le pasa de ai lor, mai degrabă.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.