„Județ” – by ANP


judet

    Ultimul născut al ANP, pe numele de botez – PROCEDURA OPERAŢIONALĂ – CERCETARE DISCIPLINARĂ, are ca posibile următoarele elemente de identificare: MAMA – Direcția de elaborare acte normative; TATA – colectivul responsabil cu redactarea procedurii. NAȘ – „JUDEȚUL”.

    Conform DEX, JUDEȚ, (I 1, 2) județi, s. m. (I 3, 4, II) județe, s. n. I. 1. S. m. (în vechea organizare a Țării Românești) Denumire dată cârmuitorului unui oraș; primar. 2. S. m. (învechit și regional) Judecător (1). 3. S. n. Judecată (3). 4. S. n. (Înv.; în religia creștină) Judecata de Apoi. II. S. n. 1. (În vechea organizare a Țării Românești) împărțire administrativ-teritorială, corespunzătoare ținutului în Moldova.Unitate administrativ-teritorială, în România, în componența căreia intră mai multe orașe și comune. – Lat. judicium. Potrivit bunului simț, procedura cu pricina pare a arăta mai mult a stabor.

    Pe lângă faptul că are multe lacune, despre care vom vorbi în continuare, este de departe în afara oricărei legalități.

    În primul rând, avem decizia CCR nr. 803 din 24.11.2015, prin care:

d-803

    În cel de al doilea rând, nu cred că ar mi fi cazul să însistăm asupra legalității Procedurii, deoarece la punctul 3 al procedurii

pct-3-procedura

se vede clar că până la Codul muncii, existau în prezent reglementări similare ale Comisiilor de disciplină, însă, din punct de vedere al normelor de tehnică legislativă, este total eronată abordarea ANP.

6 gânduri despre „„Județ” – by ANP

  1. poate scoateti totusi si functiile de sef birou resurse umane la concurs ca ne-am saturat de asta care spune mereu ” NU STIU” de la Braila, cms. sef DINULESCU MIHAITA! duceti-l la Tichilesti , acolo ii este obarsia!

    Apreciază

      1. legea raspunderii magistratilor trebuia adoptata de mult.
        oricum, agentu era planificat pe perimetru, nu prea vad ce cauta la interventie.

        Apreciază

        1. da sefu, da sa traiiiiti !!! probabil ca asa a reactionat agentul in cauza, nestiind ca isi depaseste atributiile si cu o simpla hartie prin care isi anunta seful ca ordinul primit e ilegal, evita 7 ani de puscarie cu executare.

          Apreciază

          1. Corect, dar multi agenti nu cunosc la ce riscuri se expun cand desfasoara atributii ce nu sunt prevazute in fisa postului sau. Acestia executa ca robotii dispozitii ilegale ce pot fi refuzate legal de catre fpss. Simplu ar fi sa aplice prevederile Art.4, alin.3 din Legea 293 … , ” Functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale …. ”
            Fpss. nu cunosc prevederile ORDINULUI Nr. 1676/ Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere din ANP.
            Fpss. trebuie sa fie autodidact si sa respinga obedienta, sa nu se lase intimidati de lozincile unor „sefi” infractori ….. cand afirma ” da cum altii fac si alte activitati, atributii, …… , vezi ca esti singura persoana care nu executa o dispozitie, …. ”
            Nu va complicati existenta. Nu va mai lasati dominati de incapabili. Nu mai urmati exemple proaste fiindca nimeni nu va poate salva. Chiar Vulpe este „managerul” care practica acest stil de lucru ! Un argat cu mentalitatea lui Visinescu !!
            Fostul coleg de la Galati a patit-o doar fiindca a fost obedient !!

            Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.