12C – un drept prea … îndepărtat


12c-un-drept-prea

    Anual personalul din penitenciare întâmpină dificultăți în acordarea normei 12C. Nici 2016 nu face excepție, norma 12C nefiind acordată pentru 1 decembrie, decât în 3 penitenciare.

    Potrivit adresei, iată care sunt cele 3 penitenciare unde directorii au dispus acordarea acestui drept:

 • Penitenciarul Codlea, meniul constând în: ciorbă de burtă, friptură cu cartofi, clătite şi cafea;
 • Penitenciarul Deva, meniul constând în: ciorbă a la grec, ceafă cu cartofi, salată;
 • Penitenciarul Craiova Pelendava, meniul constând în: pomana porcului, mămăligă, brânză, ouă ochiuri, murături, langoşi cu ciocolată.

Motivarea neacordării normei 12C în celelelte penitenciare a fost următoarea:

 • având în vedere că ziua de 01.12.2016 a fost declarată zi liberă, numeroase persoane şi-au declarat intenţia de a beneficia de o mini vacanţă alături de familii în diverse alte locaţii (!);
 • directorii unităţilor ca şi o parte a personalului au fost invitaţi să participe la o serie de festivităţi organizate de autorităţile locale (P. Slobozia, P. Vaslui);
 • fondurile bugetare alocate la articolul bugetar 20.03.01 „Hrană oameni” au fost integral angajate pentru contracte de furnizare produse alimentare pentru deţinuţi (P Bucureşti Jilava);
 • prezenţa unui număr redus de personal în unitate – 7 pers, care nu s-a arătat interesat de servirea mesei în unitate (S.N.P.A.P. Tg. Ocna).

    Dumneavoastră cum găsiți aceste explicații? Se va menține acest dezinteres față de personal și pentru 25 decembrie?

 

9 gânduri despre „12C – un drept prea … îndepărtat

 1. ”Deci, domnule director general Marius Vulpe va rog sa va reevaluati mandatul si sa deveniti ce am asteptat: un conducator al sistemului, nu un gropar al lui.” sursa fsanp.ro
  Daca dl. director general Vulpe este definit ca un gropar al sistemului, eu personal l-as intreba p’asta pe care cad zidurile FLORIN SCHIOPU: fostul d.g. BEJAN caruia i-ai pupat pantofii 3 ani de zile ce a fost pentru sistem?

  Apreciază

  1. Povestea despre pantofii domnilor, lustruiţi cu mult sârg, cu drepturile cotizanţilor, de către dl schiopu, e simplă: îndrăznește și tu să crezi că nea şchiopu ți-a tras țeapă! Chiar credeai că-ți va susţine drepturile şi interesele? Că cineva luptă pentru asigurarea protecţiei tale profesionale şi sociale ? Că într-un an-doi vei trăi într-un sistem civilizat ? Dacă da, atunci problema nu e la domnul preşedinte şchiopu, prietene, ci la tine! O fi şchiopu un țepar de clasă, dar fără niște fraieri care să-l creadă nu ar fi reușit nimic.
   Şi dacă domnul şchiopu a avut succes cu minciuni apocaliptice, de ce să nu continue pe aceeaşi linie? De ce să schimbe reţeta daca merge asa??

   Apreciază

  2. Deşi vedem cu toţii că lustragiul Schiopu este laudat, deseori , de toată lumea, că are o relaţie pătimasă, de ani buni, cu pantofii din piele veritabilă numai de caracatita, nu stăpâneşte încă, jenant ce-i drept, tehnica manevrării şiretului. Şiretul se leagă nu se dezleagă, nu trebuie să tragi de el prea tare şi nici să-l bagi în pantofi. Sunteţi siguri că a ajuns la pantofi ?…Nu cumva e o manevră şi de data asta…că dacă te uiţi mai atent la materialul de lustru, pare să fie perfect croit pentru … şoşoni…

   Apreciază

  1. dl. director general VULPE ne prezinta cateva explicatii execrabile! cu exceptia directorilor celor 3 penitenciare , pe care personal ii felicit pentru respectul acordat personalului din unitate ceilalti directori sunt mizerabili in explicatii! in serviciu exista personalul de pe schimb , intre 15-30 de oameni, chestia cu SNPAP TG OCNA este o explicatie pentru oligofreni! va intreb stimati colegi: cati directori de penitenciare nu au acordat masa festiva de 1 decembrie pentru detinuti? va spun eu: TOTI AU ACORDAT! si stiti de ce? pentru ca presedintii de sindicate din unitatile penitenciare sunt jalnici! trebuia strans la menghina directorul de penitenciar pana gasea fonduri pentru cadre! directoriI de penitenciare sunt de fapr niste zapcii ai A.N.P.!

   Apreciază

  2. extras din minuta MJ”Dl. Florin MOȚIU, președintele Comisie, a exprimat poziția conform căreia este necesară o intervenție legislativă în vederea soluționării acestei lipse de reglementare, subliniind faptul că emiterea sau nu a unei decizii administrative ANP este o decizie internă a ANP. ”
   INTREBARE: daca Mj lasa ANP libertatea de a decide o jenanta procedura disciplinara total copilareasca( N.B. :de ce mai are ANP absolventi de Academie daca toti dar absolut toti sunt varza in teritoriu) va intreb de ce nu a emis ANP aceasta ” supravietuire” a procedurii disciplinare in 2015 dupa decizia CCR si de ce MJ nu are nici pana in prezent procedura disciplinara pentru fpss din MJ?

   Apreciază

   1. Are nea Schiopu raspunsul că doar manipularea funcționează mai abitir decât realizările, cu fapte și cifre! Dacă știi legile manipulării și le și aplici neostoit și cu talent reușești să faci din alb negru, dintr-un habarnist un profesionist și din incompetenţă managerială un succes. Contează doar să știi să faci asta și, bineînțeles, să nu ai niciun scrupul în disimularea adevărului!

    Apreciază

    1. ORDIN Nr. 2478/C din 12 octombrie 2010
     pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare în funcţie, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor şi din sursă externă, a posturilor vacante de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare
     ART. 2
     ” (1) Posturile vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justiţiei. Pentru posturile de director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară este necesară propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.”- a emis doamna ministru un nou ordin pentru cele 3 functii de director sau este ultima rasuflare a mafiei din ANP pentru a-si pune favoritii pe functii?

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.