Ziua minților înguste


deny-acces

       Constituția, dreptul comun, legea specială sau bunul simț par să nu mai reprezinte nimic pentru fosta și actuala conducere de la Penitenciarul Brăila.

     Penitenciarul Brăila, ca instituție, se dorește a fi un loc destinat schimbării atitudinii delincvenților în vederea redării lor către societate și, în consecință, ar trebui să fie condus de oameni care să fie mai presus de orice suspiciune de încălcare a legii.

    Sunt suficiente exemple în care statul român a suferit condamnări la CEDO, tocmai pentru că factorii de decizie din penitenciare, dau măsura nesimțirii și a perpetuării ilegalităților. Nu neapărat că ar putea schimba peste noapte mare lucru, dar la capitolul dezinteres ar putea totuși face ceva.

     Cu toate aceste considerente, atât fostul director, cât și actuala conducere interimară a instituției  confundă o instituție publică cu proprietatea personală. Deliberat și cu obstinație, acești oameni în uniformă, dar cu apucături de vechili, continuă obstrucționarea activității sindicale.

     Din bezna gândirii zămislesc întrebări stupide și dau răspunsuri ca-n bancurile cu proști. Totul doar pentru a mai arăta încă o dată că prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul. Adică, mai pe înțelesul tuturor, dacă un prost vrea să facă pe intersantul la Penitenciarul Brăila, poate încălca Legea dialogului social și Codul penal, doar pentru a arăta că el este șefu`.

    Oficial, Administrația Națională a Penitenciarelor a dezaprobat orice imixtiune a conducerii Penitenciarului Brăila în activitatea sindicală.

      Update: adresa-anp-12-12-2016

4 gânduri despre „Ziua minților înguste

 1. degeaba in mod „oficial” ANP nu e de acord cu imixtiunea in activitatile sindicatelor, daca in teritoriu orice tampit face ceea ce ii dicteaza creierul cat nuca.
  apoi, ar trebui stabilit in mod clar un mod de actiune prin care trebuie sanctionate aceste abuzuri, inclusiv actiuni de protest.

  Apreciază

   1. ANP zic eu ca a reactionat corect: i-a incetat detasarea de director adjunct economic la penitenciarul Braila si reintoarcerea pe functia de la Tichilesti: sef birou logistica! dar lucrurile nu se termina aici.. veti vedea ce costuri trebuie sa suporte un cneaz de penitenciare…

    Apreciază

    1. Si mult mai important: eliminarea lui din functia de director imputernicit dar si de la concursul de directori desfasurat la MJ. In continuare ne concentram resursele pe monsieur MUSCALU FLORENTIN, director POARTA ALBA, comandant de tanc TR-85!

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.