Scurt tratat de bacteriologie penitenciară


bacteriologie

      Bacteriile sunt microorganisme procariote monocelulare, care formează domeniul Bacteria (Eubacteria). Anterior, ele erau incluse în regnul Monera alcătuit din două încrengături: Schizophita sau Bacteriophyta (bacteriile) și Cyanophyta (algele albastre-verzi). Bacteriile sunt cele mai vechi forme de viață, foarte răspândite în aerapăsol, pe obiecte, alimente și organisme.

     Fiziologie bacteriană. Microorganismele, având o mare diversitate metabolică, reușesc să își asigure materialul nutritiv necesar aproape din orice; începând de la utilizarea celor mai simple substanțe chimice, chiar anorganice și până la utilizarea celor mai complexe substanțe organice, acestea dovedesc o diversitate sporită și o adaptabilitate fără precedent.

     Înmulțirea bacteriilor presupune mai multe faze: faza de latență, faza exponențială, faza staționară și faza de declin. Acesta este mecanismul prin care supraviețuiesc bacteriile în aproape orice mediu de pe pamânt, inclusiv în locurile care nu au viață, cum ar fi pietrele sau suprafețele de plastic.

      99% dintre toate bacteriile cunoscute sunt considerate benefice pentru oameni sau cel puțin inofensive. Acestea au ca principal rol descompunerea materiei organice și distrugerea paraziților daunători pentru organism. Un procent destul de mic de bacterii este considerat nociv pentru organismul uman, printre acestea numărându-se streptococul, sau E-coli.

        Ca fapt divers, între paralele: niciodată cineva nu a gândit ca pot exista indivizi umanoizi care să copieze până la perfecțiune comportamentul bacterian. Și totuși, natura ne demonstrează că uneori se poate rupe genomul uman și înlocui acea secvență ADN cu un segment aparținând bacteriilor.

      Explicația: faza latentă – te saturi de funcția de ofițer instructor pază și îți dorești cu ardoare funcția de consilier juridic, recurgi la lingușeli pe lângă președintele sindicatului, etc..

      Faza exponențială – virusezi un sindicat prin accesarea funcției de prim-vicepreședinte, te prefaci că aperi interesele profesionale ale angajatilor. Acum este si faza  cand ăți asiguri materialul nutritiv: informarea și adaptarea pe mentalul directorului pentru a-l devora și pe acesta. Este faza când supraviețuiești sub orice formă. Contaminezi și alti colegi din penitenciar și dezvolți un mecanism de eliminare a sindicatului din penitenciar.

      În aceasta fază se pot retine elemente nutritive benefice pentru aceasta: avansarea în grad de comisar șef și acordarea majorarii de 50% pentru misiuni de excepție. În prezent streptococul consilier se afla în faza staționară, deoarece corpul–gazdă (directorul Penitenciarului Brăila) – a fost eliminat din schemă.

      Urmărim cu interes evoluția noii specii mutante! Credeți că și în unitatea dvs. supraviețuiesc aceste (micro)organisme ?

      Prezentul articol este un pamflet, iar personajele din articol sunt inexistente în realitatea umană!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.